Γιάννης-Πάππου-ΕΒΕΔ.
Τουρισμός

Ο Γιάννης Πάππου στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας

Ο Γιάννης Πάππου στη συνεδρίαση της  Εθνικής  Συντονιστικής  Επιτροπής  Κρουαζιέρας

 «Οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι και στηρίζουν την προσπάθεια για την επανέναρξη της κρουαζιέρας»

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν οι πύλες εισόδου της χώρας με επιπλέον προσωπικό στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφώσει οι συνθήκες της πανδημίας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών από χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν.

 

Τη διαβεβαίωση ότι οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι και στηρίζουν με κάθε τρόπο το εθνικό σχέδιο για την επανέναρξη της κρουαζιέρας έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννης Πάππου, κατά την συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας την Τρίτη 11 Μαΐου 2021.

Η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, στην οποία συμμετέχουν 28 εκπρόσωποι φορέων μεταξύ των οποίων και ο κ.  Πάππου εκπροσωπώντας την Κ.Ε.Ε.Ε. ως τακτικό μέλος, συνεδρίασε διαδικτυακά υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, για να εξετάσει όλα τα δεδομένα ενόψει της επανέναρξης της κρουαζιέρας σε σχέση με τα μέτρα covid-19.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κατά την τοποθέτησή του, διαβεβαίωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι έτοιμος για το άνοιγμα του θαλάσσιου τουρισμού, συνεχίζοντας την αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και εφαρμόζοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ο κ. Πάππου, επισήμανε ότι η επιτυχημένη διαχείριση της χώρας μας κατά την περσινή τουριστική περίοδο, αποτελεί εχέγγυο για το ασφαλές άνοιγμα της κρουαζιέρας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους στον κλάδο αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, αναφερόμενος παράλληλα στην σπουδαία συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην εθνική οικονομία.

«Η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών αποτελεί μια μεγάλη ανάσα για το ασφαλές άνοιγμα και της κρουαζιέρας, έναν από τους βασικούς πυλώνες της τουριστικής βιομηχανίας αλλά αποτελεί και ένα σημαντικό “κανάλι” για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού. Η συνεισφορά της κρουαζιέρας είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική όχι μόνο στην ενίσχυση των εσόδων του κράτους αλλά και στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κουλτούρας, σε κάθε λιμάνι και σε κάθε νησί, ξεχωριστά και συνολικά. Οι επιχειρηματίες, δηλώνουμε έτοιμοι να ακολουθήσουμε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και τα θεσπιζόμενα μέτρα και να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια για το ασφαλές άνοιγμα της κρουαζιέρας, διασφαλίζοντας τα οικονομικά αλλά και κοινωνικά οφέλη της χώρας», επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου θέτοντας  υπ΄οψιν των μελών της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας την ανάγκη να ενισχυθούν οι πύλες εισόδου με προσωπικό ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών από χώρες  εκτός της ζώνης Σένγκεν, που έρχονται με κρουαζιερόπλοια και χρειάζεται να περιμένουν αρκετή ώρα για να εξυπηρετηθούν.

«Το πάγιο αίτημά μας για την ενίσχυση των πυλών εισόδου προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πολύωρη ταλαιπωρία των επισκεπτών μας από χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν στα λιμάνια, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι απαραίτητη η ενίσχυση των λιμένων που υποδέχονται κρουαζιερόπλοια, με επιπλέον έμψυχο δυναμικό το οποίο θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφώσει για όλους μας οι συνθήκες της πανδημίας», επισήμανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθουμε στα προ – κορωνοϊού δεδομένα. Το σταδιακό restart της κρουαζιέρας, του κλάδου που χτυπήθηκε πρώτος από την πανδημία, με ασφαλή τρόπο, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τον προορισμό, οφείλουμε να το διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και συνεργασίες».

Οι παραγωγικοί φορείς επεσήμαναν την ανάγκη για συνολική στρατηγική ως προς τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα στην κρουαζιέρα, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το νέο τοπίο που διαμορφώνει και στον θαλάσσιο τουρισμό ο covid-19, δηλώνοντας όλοι πρόθυμοι και αποφασισμένοι να στηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια εξαίροντας την πρωτοβουλία για την έγκαιρη προετοιμασία και την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων και απαιτήσεων.