Ένωση  Ξενοδόχων Ρόδου
Τουρισμός

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό του προσωπικού τους ζητούν οι ξενοδόχοι της Ρόδου

 

Τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό  του προσωπικού των ξενοδοχείων της Ρόδου , ζητά η Ένωση  Ξενοδόχων Ρόδου

Σε συνεδρίαση συνήλθαν χθες Πέμπτη 22η Απριλίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ). Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Μηνέττος, Ιωαννίδης, Καντής, Γερονικόλας, Γεωργαλλίδης, Κρεσταινίτης, Κωνσταντίνιδης, Καλλιουδάκης, Καπετανάκης, Παλλάς, Παπαβασιλείου, Πασάλλης, Σβυριάδης, Σταματιάδη, Χατζηλαζάρου και Χατζής.

Μετά την ενημέρωση του Προέδρου προς το Δ.Σ. άλλα και τις ενημερώσεις από τους εκπροσώπους της ΕΞΡ στην Π.Ο.Ξ., στο Ξ.Ε.Ε. και στο Σ.Ε.Τ.Ε., συζητήθηκε η προτεραιότητα εμβολιασμού του προσωπικού. Έντονη ήταν η ικανοποίηση των Μελών του Δ.Σ. για το γεγονός ότι ήδη έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες  οι ΚΑΔ λειτουργίας των τουριστικών – ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ιδιοκτητών και των στελεχών – εργαζομένων τους. Προκειμένου όμως η σχετική διαδικασία να γίνει όσο πιο οργανωμένα και να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν, είναι απαραίτητο να προβούν άμεσα σε εγγραφή στην υπηρεσία άυλης συνταγογράφησης προκειμένου να λάβουν απευθείας ειδοποίηση για την ημερομηνία και ώρα εμβολιασμού τους. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί ο καλύτερος προγραμματισμός – συντονισμός της όλης διαδικασίας.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν επίσης η ανταλλαγή απόψεων με τον Διοικητικό Διευθυντή της Euromedica κ. Τσιγάρο σχετικά με την δυνατότητα πελατών να διενεργούν PCR tests πριν την αναχώρηση τους (αφορά τους επισκέπτες για τους οποίους τουλάχιστον προς το παρόν είναι απαραίτητο, λόγω κανονισμού της Χώρας τους) με την μικρότερη για τους πελάτες οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία.

Επίσης εξεταστήκαν οι αλλαγές που τελικά ανακοινώθηκαν στα υγειονομικά πρωτόκολλα με το ΦΕΚ 1632/21-04-21 (ΚΥΑ 6632), με την οποία υιοθετήθηκαν αρκετές προτάσεις της Ένωσης μας.

Στην συνέχεια εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσίασαν και συζήτησαν τα σχέδια τους ως προς την ενίσχυση της παρουσίας τους στη Ρόδο στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε Η Τουριστική Εκπαίδευση και η Βιωσιμότητα αποτελούν βασικές προτεραιότητες του φορέα και ευχή όλων είναι σύντομα με το πέρας της «κρίσης» λόγω του κορωνοϊού να επανέλθουν στο επίκεντρο των δράσεων.