κινητοποίηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου
Ρόδος

Με επιτυχία στέφθηκε η κινητοποίηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

  • Καταδίκη της τραμπουκικής συμπεριφοράς μέλους της Διοίκησης του Π.Α.ΜΕ προς τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, κατόπιν καλέσματος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, στο πλαίσιο της 24ωρης Απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) με τη συμμετοχή μελών από όλα τα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Ρ και όχι μόνο.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον Τουριστικό κλάδο είναι δίκαιος, και η απεργία αγκαλιάστηκε από χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και στη Ρόδο. Έγινε υπόθεση όλων των εργαζόμενων και των σωματείων τους, που με την συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας δείχνουν το δρόμο για το αύριο.

Ο αγώνας δεν γίνεται για τους λίγους. Αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των σκληρά εργαζόμενων συναδέλφων μας, τους νέους και τις νέες που δίνουν και πάλι αγωνιστικό παρόν και πρωτοπορούν.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι, με δυνατή φωνή βροντοφώναξαν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, ζητώντας λύσεις. Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων Ρόδου πρέπει να κηρυχτεί άμεσα ως υποχρεωτική. Κανένας εργαζόμενος, καμία εργαζόμενη εκτός της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Είμαστε εργαζόμενοι, είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και είμαστε διατεθειμένοι να επιβάλλουμε αγωνιστικά το σεβασμό στα δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό δεν μπορεί να αμείβονται ως ανειδίκευτοι εργάτες. Είναι εξειδικευμένο προσωπικό και η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πιστοποιεί κάθε φορά την αναγνώριση αυτής της εξειδίκευσης.
Αγωνιζόμαστε για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, για να υπάρξει επαγγελματική προοπτική για τους νέους και τις νέες, φροντίδα για τις μεγαλύτερες ηλικίες ώστε να εξασφαλισθούν καλύτερες συνθήκες και να μην κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο συνάδελφοί μας που βρίσκονται κοντά στο τέλος της επαγγελματικής τους διαδρομής.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου στέκεται συμπαραστάτης στο πλευρό του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων – μέλους και από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημικής κρίσης. Οι πόρτες του Ε.Κ.Ρ είναι ορθάνοιχτες για καθέναν και καθεμία συνάδελφο και συναδέλφισσα.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε τις ακρότητες που επέδειξαν γι’ άλλη μια φορά οι δυνάμεις που εντάσσονται στον κομματικό βραχίονα του Κ.Κ.Ε. Ενώ αποδεχτήκαμε στο πλαίσιο της ενωτικής δράσης και του κοινού σκοπού να φιλοξενηθούν στη σημερινή εκδήλωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ υπήρξε σεβασμός στο δικό τους ομιλητή, οι ίδιοι επέδειξαν απαράδεκτη και καταδικαστέα στάση επιχειρώντας να αμαυρώσουν την εκδήλωση. Μια μερίδα 10 συγκεντρωμένων του Π.Α.ΜΕ προσπάθησε δια της ντουντούκας και με βιαιότητες να διακόψει τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ Παναγιώτη Εγγλέζο και τον εκπρόσωπο της Γ.Σ.Ε.Ε κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο.

Άμεσα απομονώθηκαν από τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση ξενοδοχοϋπαλλήλους. Το μόνο που κατάφεραν με τη στάση τους ήταν προκαλέσουν τη μήνη των συνάδελφών τους  συγκεντρωμένων και να τεθούν ξανά στο βαθύ περιθώριο που τους έχουν κατατάξει εδώ και πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι του νησιού. Δυστυχώς αντί να αδράξουν την ευκαιρία και τη δική μας δημοκρατική επιλογή να είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι στον αγώνα, επέλεξαν να υπακούσουν σε κομματικές εντολές και να αυτοαπομονωθούν.

 

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσοι κινήθηκαν απειλητικά σε βάρος του Προέδρου του ΕΚΡ ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι πλέον ανεκτή. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ περιμένει από το σωματείο-σφραγίδα των ιδιωτικών υπάλληλων του Π.Α.ΜΕ να πάρει θέση για την τραμπουκική επίθεση του μέλους της Φαρμακίδη Κωνσταντίνου και να δείξει την ίδια ευαισθησία που έχει δείξει για περιπτώσεις συναδέλφων που προέρχονται από άλλους χώρους. Καλούμε τη διοίκηση του σωματείου-σφραγίδα να αποβάλλουν-διαγράψουν από μέλος τους το συγκεκριμένο τραμπούκο διαφορετικά θα το πράξει το Εργατικό Κέντρο για αυτούς. Η διατήρηση τέτοιων τραμπούκων δηλώνει καθαρά και μόνο την ύπαρξη κομματικών στρατών στα συνδικάτα πράγμα που δεν θα αφήσουμε να συμβεί στην περιοχή μας.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                     ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ