Χρήστος Μπάρδος Θανάσης Βυρίνης
Περιφέρεια

Διαδικτυακός Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κο Αθανάσιο Βυρίνη και την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου προκηρύσσει Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα “ Η λειτουργία του Σχολείου κατά την Οθωμανική περίοδο έως την Ελληνική Επανάσταση’’
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές/τριες της Δ΄ Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της νήσου Ρόδου. Τα παιδιά με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και με τη ζωγραφική τους να αποτυπώσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας για την συνέχιση της εκπαίδευσης και του Σχολείου μέσα από τους μύριους περιορισμούς και τα εμπόδια που επέβαλε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Ο Διαγωνισμός έχει ως ημερομηνία έναρξης την 21η Απριλίου 2021 και λήξη την 9η Μάϊου 2021. Τα έργα των μαθητών/τριών θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση zografia1821@pnai.gov.gr από όπου θα αξιολογηθούν από εκπαιδευτικούς των Καλλιτεχνικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα οριστούν από την επιτροπή του Διαγωνισμού.
Στο ίδιο email με την ζωγραφιά είναι απαραίτητο να υπάρχουν :
α) τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου μαθητή (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση (mail) και το Δημοτικό σχολείο που φοιτά)
β) Έντυπο Συγκατάθεσης γονέα ή κηδεμόνα
ΒΡΑΒΕΙΑ
Οι πρώτοι πέντε (5) νικητές/νικήτριες του διαγωνισμού θα κερδίσουν από ένα τάμπλετ, ενώ οι 10 καλύτερες ζωγραφιές των μαθητών θα κοσμήσουν τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου
Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος
Δια Βίου Μάθησης,
Υποστήριξης της Εκπαίδευσης & Απασχόλησης
Χρήστος Γ. Μπάρδος