Βουλή
Πολιτική

Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για το Ν/Σ-“σκούπα” του ΥΠΕΣ

Πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου υπό τον τίτλο «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη Δημόσια Διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συγκεκριμένα, για σήμερα στις 10:00 έχει προγραμματιστεί η 1η συζήτηση του Ν/Σ ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης. Σε αυτή τη συζήτηση θα αποφασισθεί και ποιοι Φορείς θα κληθούν στην ακρόαση Φορέων για να εκφράσουν τις θέσεις τους.

Στην Ημερήσια Διάταξη αυτής της εβδομάδας δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, επόμενη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο Ν/Σ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο AIRETOS.GR έχει παρουσιάσει σε διαδοχικά δημοσιεύματα το περιεχόμενο του Ν/Σ, επισημαίνοντας ιδίως ότι, ενώ θεωρητικά αφορά τον Εσωτερικό Έλεγχο, στην ουσία βρίθει άσχετων διατάξεων για κάθε λογής θέματα.

Το Ν/Σ πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα.  Περιλαμβάνει άλλωστε τέτοιες μεταβατικές διατάξεις και τόσες εξουσιοδοτήσεις για έκδοση Αποφάσεων, που η εφαρμογή του δεν απασχολεί κανέναν στο παρόν, πόσω μάλλον εν μέσω της πανδημίας.

Αυτοδιοικητικά το ενδιαφέρον περισσότερο συγκεντρώνεται στα άρθρα που λείπουν (ενώ π.χ. τα έχει επανειλημμένως ζητήσει η ΚΕΔΕ), παρά στα άρθρα που περιλαμβάνει. Μένει, λοιπόν, να δούμε εάν και ποιες Τροπολογίες θα ενταχθούν και ποια αιτήματα θα ικανοποιούν.

Πηγή   airetos.gr