Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό των κατοίκων ακριτικών νησιών
Ελλάδα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό των κατοίκων ακριτικών νησιών

Εκτός από το πρόσωπο του «τιμωρού» κάθε επιβουλέα της Εθνικής μας Κυριαρχίας, ο Στρατός έχει το άλλο πρόσωπο, αυτό του αρωγού στην καθημερινότητα των πολιτών της χώρας, ειδικά εκείνων που κατοικούν σε απομακρυσμένες – δυσπρόσιτες περιοχές. Τους ακρίτες.

Χαρακτηριστικό της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ότι μόνο ο Στρατός έχει διαθέσει συνολικά 9.201.153,49 ευρώ, υπολογιζόμενης της αξίας των υλικών που διατέθηκαν, των καυσίμων που καταναλώθηκαν και των ωρών απασχόλησης του προσωπικού, για έργα μικρά έργα υποδομών, υγεία, κοινωνικές εκδηλώσεις και την παιδεία σε όλη την Επικράτεια.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Κάσου, όπου πέρυσι τον Ιανουάριο διατέθηκαν 2 οπλίτες – πτυχιούχοι πληροφορικής για την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας τα απογεύματα σε τρεις μαθητές της Γ’ Λυκείου, μετά από ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το ίδιου του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς στο νησί υπήρχε έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής. Το αποτέλεσμα ήταν και οι τρεις μαθητές να περάσουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις στις Σχολές που επιθυμούσαν.

Άλλη περίπτωση άμεσης επίλυσης χρόνιου προβλήματος είναι στο Καστελλόριζο, με τον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου. Εδώ και 3 χρόνια είχε σιγήσει λόγω τεχνικών προβλημάτων. Κάτι που οι Τούρκοι από το Κας απέναντι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο, εκπέμποντας τα δικά τους προγράμματα.

Με χαρακτηριστική την ευαισθησία του υφυπουργού, καθότι είναι κι επίτιμος δημότης, το υπουργείο έτρεξε τις διαδικασίες εξεύρεσης κονδυλίων για την αντικατάσταση του εξοπλισμού, την διάθεση τεχνικού, την μεταφορά σε άλλο χώρο αλλά και την παροχή γραμμής ίντερνετ για την αναμετάδοση ψυχαγωγικού ελληνόφωνου προγράμματος από σταθμό της Αθήνας.

 

 

 

Και στην Ερείκουσα, το βορειοανατολικό άκρο της πατρίδας, όπου βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 22 Φεβρουαρίου, το υπουργείο άκουσε το παράπονο της δημάρχου ότι η παιδική χαρά χρήζει επισκευών. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr υπογράφεται η διαταγή για εκταμίευση συνολικά 5.600 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού και έργων διαμόρφωσης του χώρου.

 

 

 

Δεν είναι μόνο η ουσία, που τα παιδιά κι οι κάτοικοι θα δουν την καθημερινότητά τους να αναβαθμίζεται όσο ο ισχυρός συμβολισμός που εκπέμπεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται παντού, στο πλευρό όλων κατοίκων της πατρίδας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαπόντιων Νήσων, κ. Μερόπη Υδραίου, την οποία τίμησε για την προσφορά της, στις 11 Μαρτίου 2021​.

ΦΩΤΟ: alkis_1
Του Χρήστου Μαζανίτη