Χατζημάρκος 25η Μαρτίου 200χρονια
Ρόδος

Η Ρόδος τίμησε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 (φωτο)

 

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο.

Χωρίς την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και με αυξημένα μέτρα προστασίας πραγματοποιήθηκαν  σήμερα  στο νησί της Ρόδου  οι εορτασμοί για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας πέταξε πάνω από τη Ρόδο σήμερα  το πρωί, η διέλευση των οποίων έγινε και σε ανοικτό σχηματισμό, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής κ.Χριστιάννα Καλογήρου η οποία παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον Βωμό της Πατρίδας

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος  και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης . Την επιμνημόσυνη  δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος

Χριστιάννα Καλογήρου 25ηΜαρτίου

—–«Διπλή η σημερινή γιορτή. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μία λαμπρή στιγμή της Ελληνικής Ιστορίας.

Είναι μια μέρα περηφάνιας και αισιοδοξίας, που μας καλεί να μετουσιώσουμε τη μνήμη σε ευθύνη, για το παρόν και το μέλλον. Να πορευτούμε το δρόμο της υπέρβασης των αδυναμιών μας και της ενδυνάμωσης της εθνικής μας ενότητας» επεσήμανε σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής  Χριστιάννα Καλογήρου

—— «Συγκίνηση και περηφάνια μόνο! Και δημιουργικά πιεστική η ανάγκη να σκεφτούμε όλοι τι ήταν η Επανάσταση του 1821, που την γιορτάζει με σεβασμό όλος ο κόσμος.

Να ακούς από τον λαό άλλων χωρών ότι ο πολιτισμός μας, οι επιστήμες μας, η ζωή μας θα ήταν διαφορετική αν δεν είχε πετύχει η Επανάσταση του ’21. Η εξέγερση που έστειλε παντού το μήνυμα της Υπέρβασης. Της υπέρβασης του φόβου, της υποτέλειας, του τέλματος, της απραξίας.

Της Υπέρβασης από την φθορά.

Ας ονειρευτούμε σήμερα την παρέλαση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, του Ελληνικού.

Το μήνυμα για τα 200 χρόνια Ελλάδα μπορεί να έρχεται από το παρελθόν, αλλά ο προορισμός του είναι ακάθεκτα μπροστά, στο μέλλον.

Στην ανάκαμψη. Στην πρόοδο. Στην ευημερία. Αυτή θα είναι η Ελλάδα του αύριο.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου  Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

—- «Το 1821 ήταν, είναι και θα είναι το διαχρονικό παράδειγμα, πως ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργούμε, όσο μεγάλη κι αν είναι η πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Τιμούμε το παρελθόν, αντλώντας τα διδάγματά του και κοιτάζοντας κατάματα τις προκλήσεις.

Σήμερα καλούμαστε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, για να βγούμε από την περιπέτεια της πανδημίας, και να εργαστούμε για το μέλλον ανάπτυξης του τόπου μας. Η καλύτερη ασπίδα, απέναντι σε κάθε μορφής πρόκληση, είναι η ανάπτυξη. Η πρόοδος, η ευημερία, οι ευκαιρίες να μένουν τα παιδιά μας στον τόπο τους.

Σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Ενωμένοι, συνεισφέροντας ο καθένας μας από το δικό του πόστο ευθύνης, και όλοι μαζί για τη Ρόδο μας, μπορούμε να εγγυηθούμε τη γρήγορη ανάκαμψη και τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο μας. Είναι το ιστορικό στοίχημα της γενιάς μας. Κι έχουμε ιερό χρέος να το κερδίσουμε» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρόδου Καμπουράκης Αντώνης