Κοινή προσπάθεια Περιφέρειας Δήμου για Βάρη και Καλαμώνα
Περιφέρεια

Κοινή προσπάθεια Περιφέρειας Δήμου για Βάρη και Καλαμώνα

Από κοινού θα ασκηθούν οι πιέσεις για την παραχώρηση των δημοσίων κτημάτων του Καλαμώνα και της Βάρης σε Δήμο και Περιφέρεια. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Πρωτογενή Τομέα Παναγιώτη Σταμάτη και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Πρωτογενή τομέα Κική Πάττα-Αποστολίδη.

Συγκεκριμένα μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση επί του χρόνιου αυτού αιτήματος οι δύο πλευρές αποφάσισαν την συνεργασία και την από κοινού διαδικασία και άσκηση πίεσης για την παραχώρηση των δημοσίων κτημάτων σε Καλαμώνα και Βάρη, τα οποία χρόνια τώρα μένουν ανεκμετάλλευτα. Στη συνέχεια συζητήθηκε η παραχώρηση των Σφαγείων Έμπωνας, έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας για τις ανάγκες του Πάσχα. Ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την επικείμενη αλλαγή του διοικητικού σχήματος του φράγματος της Απολακκιάς στο οποίο θα γίνουν εργασίες για περαιτέρω αξιοποίηση του.

Από την πλευρά τους, ο αντιδήμαρχος και η συνεργάτιδα του έθεσαν θέμα για βοήθεια της Περιφέρειας στην εύρυθμη λειτουργία του κυνοκομείου, θέμα το οποίο θα ερευνηθεί για την δυνατότητα παρέμβασης και βοήθειας.