Ρένα Παυλάκη
Περιφέρεια

Ρένα Παυλάκη: Προσβλητικά και ρατσιστικά για τον Θανάση Μπαράκα τα σχόλια των «φίλων» του

Ανάρτηση της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, Ρένας Παυλάκη , για τον Θανάση Μπαράκα:

 

Δεν ξέρω αν ο Θανάσης Μπαράκας αισθάνεται υπερήφανος για τους «φίλους» που έχει αποκτήσει εσχάτως. Αν ναι, ας το ξανασκεφτεί.

Τα ΑμεΑ ζητούν και δικαιούνται ισοτιμία στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Το ζητούμενο δεν είναι η όποια ”χαριστική” αντιμετώπιση, αλλά η δικαιωματική ισότιμη μεταχείριση χωρίς διακρίσεις.

Αυτό πιστεύω ότι ζητά και δικαιούται ο Θανάσης Μπαράκας, συμμετέχοντας ισότιμα με κάθε άλλο πολίτη σε πολιτικό φορέα.

Κατά συνέπεια, η κριτική που δέχτηκε από μένα για την πολιτική του δράση, δεν λαμβάνει υπόψιν της – και ορθώς δεν το κάνει – το γεγονός ότι πρόκειται για ΑμεΑ.

Οι «φίλοι» του, από την κεκτημένη ταχύτητά τους να επιτεθούν σε μένα προσωπικά και κατ΄ επέκταση στην Περιφέρεια μέσω του Γραφείου Τύπου, επικαλούνται το γεγονός ότι ο Θανάσης Μπαράκας είναι ΑμεΑ, για να πουν ότι είναι χυδαίο να σχολιάζει κανείς ένα ΑμεΑ!

Όμως, η ιδιότητα του ΑμεΑ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και κατά περίσταση, μόνο εκεί που συμφέρει ορισμένους, οι οποίοι κάνουν δήθεν επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, όταν στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι να ενισχύουν παρωχημένες νοοτροπίες “λύπησης”.

Με αυτή την «υπερασπιστική γραμμή» που επέλεξαν κάποιοι γι αυτόν, στην ουσία τον χρησιμοποιούν και τον προσβάλλουν, για να επιτεθούν κατά του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, τονίζοντας την ιδιότητά του, αντί των πολιτικών του επιχειρημάτων.

Ο τρόπος που «υπερασπίζονται» τον Θανάση Μπαράκα, είναι βαθύτατα προσβλητικός, υποτιμητικός για το πρόσωπό του και εν τέλει βαθιά ρατσιστικός. Το έχει αντιληφθεί;

Αν ο Θανάσης Μπαράκας αισθάνεται ευτυχής για την «στήριξη» που του παρέχουν οι «φίλοι» του, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.