Σύσκεψη για την λειτουργία του ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφέρεια

Σύσκεψη για την λειτουργία του ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Σκοπός η απρόσκοπτη λειτουργία του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, μέχρι την υλοποίηση του μεγάλου έργου του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου
Με αντικείμενο τον ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου και την πλήρη αποτύπωση όλων των εκκρεμοτήτων και προβλημάτων στη λειτουργία του, προκειμένου να περάσει το συντομότερο δυνατόν στην ευθύνη του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ, που κατά τον νόμο έχει τη σχετική αρμοδιότητα, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, Πέμπτη, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Γιώργου Χατζημάρκου.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Ρόδου και Αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Αντώνης Καμπουράκης, η Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας & Καθημερινότητας του Πολίτη, Τσαμπίκα Κιαχαγιά – Μαγιόγλου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδ/σου της ΠΝΑΙ, Νίκος Λυμπερόπουλος, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Ρόδου, Μαρία Κολεζάκη, ο Προϊστάμενος του ΧΥΤΑ Ρόδου , Φώτης Μπακίρης, ο ειδικός σύμβουλος του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ, πρώην δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός, ο επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, Χρήστος Γαμβρούδης, και η υπάλληλος του ΧΥΤΑ Ρόδου, Όλγα Σάντσεζ.
Στη συνάντηση συστάθηκαν δύο ομάδες εργασίας. Αντικείμενο της πρώτης το σκέλος της λειτουργίας του ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου και της δεύτερης, το σκέλος των τεχνικών έργων που άμεσα πρέπει να εκτελεστούν σε αυτόν.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Ο διαγωνισμός για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην ιστορία της Ρόδου, μετά το Φράγμα Γαδουρά, το Ολοκληρωμένο Συστήμα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου, γνωστό και ως ΣΔΙΤ Ρόδου, είναι στον αέρα. Για το διάστημα έως και την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ, πρέπει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της υποδομής του υφιστάμενου ΧΥΤΑ, ταυτόχρονα με την υλοποίηση όλων των τεχνικών έργων που είναι πρώτης προτεραιότητας. Σήμερα δεν κοιτάμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΧΥΤΑ και αυτά που για σειρά ετών δεν έγιναν εκεί. Σήμερα προτεραιότητά μας είναι να βάλουμε τάξη και να γυρίσουμε σελίδα, άλλωστε γι’ αυτό ιδρύθηκε ο ΦΟΔΣΑ».
Το Γραφείο Τύπου