Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης
Δήμος

Α. Καμπουράκης: ” Άμεση ανάγκη εμβολιασμού Αυτοδιοίκησης – Δημόσιας Διοίκησης”

O Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Η πολιτική εκμετάλλευση της πανδημίας είναι υποκρισία, λαϊκισμός και κυνισμός μαζί. Είναι το “τρίπτυχο” της παλιάς πολιτικής σχολής, που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, γιατί επιχειρεί πάντα να βγάλει πολιτικό κέρδος, από τον ανθρώπινο πόνο και την καταστροφή.

Το εκφράζουν άλλη μια φορά όλοι αυτοί, που ποντάρουν στο χειρότερο για τον τόπο μας, προσδοκώντας να εισπράξουν πολιτικές υπεραξίες. Τους ξέρουμε καλά όλοι και ματαιοπονούν, όσο παριστάνουν τους τιμητές των πάντων.

Με το να προσπαθούν …απεγνωσμένα να συντηρήσουν ως θέμα τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, όταν έχουν δοθεί επαρκέστατες εξηγήσεις, απλά επαναλαμβάνουν ως αμετανόητοι, τον γνωστό κακό εαυτό τους. Γι’ αυτό και δεν τους παρακολουθεί πλέον κανείς. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ακούνε.

Το πραγματικά σημαντικό θέμα είναι, η άμεση ανάγκη να μπουν σε προτεραιότητα, στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, η Αυτοδιοίκηση και η Δημόσια Διοίκηση, ώστε να καταφέρουν να λειτουργούν, προς όφελος των πολιτών και της χώρας. Δεν μπορεί η χώρα να βρεθεί στο κενό. Όταν αυτή τη στιγμή, 4 Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ρόδου και αρκετοί υπάλληλοι των υπηρεσιών νοσούν με κορονοιό, πως θα έρθουν σε επαφή, για να εξυπηρετήσουν άμεσες ανάγκες των δημοτών μας; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι ουσιώδες για την καθημερινή ζωή όλων μας, ειδικά αυτών που έχουν και τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Ας σταματήσουν λοιπόν τα παιχνίδια. Τα πράγματα είναι σοβαρά και απαιτούν ορθολογισμό και ευθύνη. Για να σχεδιαστούν τα επόμενα γρήγορα βήματα του εμβολιασμού και η Αυτοδιοίκηση, η οποία εκ φύσεως είναι δίπλα στον πολίτη, να μπορεί να συνεχίσει να το κάνει, με ασφάλεια και χωρίς …άσκοπα ρίσκα.