Συνάντηση Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με την Ένωση Ξενοδόχων
Ρόδος

Συνάντηση Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με την Ένωση Ξενοδόχων

Σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 αντιπροσωπία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, αποτελούμενη από τους Πρόεδρο κ. Σταμούλη Αθανάσιο, Αντιπρόεδρο κ. Σκαλτσά Φώτιο, Γεν. Γραμματέα κ. Καντή Γεώργιο και Ταμία κ. Χατζηχριστοδούλου Βασίλειο,  συναντήθηκε με τoν Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μαρκόπουλό Εμμανουήλ στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία του Διευθυντή του ΣΕΠΕ κ. Στάθη Γεώργιου

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θεσμικά θέματα που αφορούν τον κλάδο άλλα το σημαντικό θέμα καταβολής της Αδείας και του Επιδόματος Αδείας των συναδέλφων που ήταν σε  αναστολή από εργοδότες κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.   Επιπλέον συζητήθηκε η έναρξη της σεζόν 2021 και για τα εργασιακά θέματα που πιθανόν να αντιμετωπιστούν κατά την διάρκεια αυτής. Τέλος συζήτησαν για την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους συναδέλφους.

Σε ότι άφορα την καταβολή της Αδείας και του Επιδόματος Αδείας των συναδέλφων που ήταν σε  αναστολή ειπώθηκε ότι όσοι εργοδότες δεν εφάρμοσαν τον νομό θα υποστούν μηνύσεις τόσο από το Σωματείο μας όσο και από την Επιθεώρηση Εργασίας και θα τους υποβληθούν τα νόμιμα πρόστιμα.

Οι συναντήσεις του Σωματείου τόσο με την Ένωση ξενοδόχων όσο και με αρμοδίους φορείς θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα ώστε να μην μείνει κανένας συνάδελφος χωρίς εισόδημα, θέση εργασίας και ασφαλείς εργασιακές συνθήκες.