Γιάννης Πάππου προς Γ. Καββαθά: «Στεκόμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους της εστίασης»
Οικονομία

Γιάννης Πάππου προς Γ. Καββαθά: «Στεκόμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους της εστίασης»

 

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου εξέφρασε την στήριξή του σε κάθε προσπάθεια και ενέργεια της ΠΟΕΣΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου της εστίασης

 

Την πρόθεση για στήριξη κάθε προσπάθειας και ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου της εστίασης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου στον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γιώργο Καββαθά, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, με αφορμή την κινητοποίηση των επιχειρηματιών της εστίασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Πάππου στον πρόεδρο της ΓΣΕΒΒΕ και ΠΟΕΣΕ, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου όχι μόνο στέκεται αρωγός στα προβλήματα των επιχειρηματιών της εστίασης, αλλά ήδη βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία με στόχο την θέσπιση ειδικού προγράμματος στήριξης αποκλειστικά για την εστίαση, ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά στην περιοχή μας, λαμβάνοντας επιπλέον υπ΄όψιν και τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και της εποχικής απασχόλησης.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας τους, μεταξύ άλλων προτάθηκαν συγκεκριμένα μέτρα ουσιαστικής στήριξης των επιχειρήσεων για το διάστημα του lock down αλλά και κατά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, όπως:

-Η απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από τέλη και φόρους, για το τρέχον έτος, με νομοθετική πρωτοβουλία, χωρίς την απαραίτητη συνδρομή απόφασης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

-Η αναστολή καταβολής υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες την περίοδο του lockdown και με την επανεκκίνηση της οικονομίας, να διασφαλιστεί η απλούστευση των διαδικασιών για την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

– Η σταδιακή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%

-Η ρύθμιση χρεών και υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση της πανδημίας.

-Η ένταξη του κλάδου σε προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά στο πρόγραμμα παγίων δαπανών.

Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γ. Καββαθά και με αφορμή τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών της εστίασης σε όλη την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, δήλωσε:

«Ο κλάδος της εστίασης στη διάρκεια της πανδημίας, έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο της οικονομίας με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους να έχουν υποστεί βαρύτατη ζημία. Κύρια μέριμνά μας, ως φορέας, αποτελεί η θέσπιση ειδικού προγράμματος στήριξης του κλάδου ώστε να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Την πρόθεση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των επιχειρηματιών της εστίασης και να συνδράμει όπου και όπως μπορεί προς την κατεύθυνση αυτή, εξέφρασα και προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργο Καββαθά σε τηλεφωνική μας επικοινωνία. Ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στεκόμαστε δίπλα στους Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες της εστίασης και ήδη έχουμε θέσει επιτακτικά το ζήτημα στα αρμόδια Υπουργεία επισημαίνοντας την αδήριτη ανάγκη για τη στήριξη του κλάδου μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα αποκλειστικά για την εστίαση, λαμβάνοντας υπ΄όψιν και τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και της εποχικής  απασχόλησης. Στο κρίσιμο σημείο που βρισκόμαστε, το “κούρεμα” των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, όχι μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά σε πανευρωπαϊκό, είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματικά μέτρα στήριξης και όχι απλώς ανακούφισης  που θα βοηθήσουν τον κλάδο της εστίασης αλλά και όλες τις επιχειρήσεις που σήμερα βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος, να ανακάμψουν».