Λέρος Αγία Μαρίνα ΦΠΑ
Οικονομία

Σε πέντε νησιά του Αιγαίου μόνιμος νησιωτικός ΦΠΑ

Λύση σε ένα οικονομικό ζήτημα των νησιών

Λύση σε ένα πάγιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι νησιών του Αιγαίου που έχουν επιβαρυνθεί από τις μεταναστευτικές ροές τα προηγούμενα χρόνια δίνεται από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Με την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Μηταράκης σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, βρίσκουν λύση στο ζήτημα του νησιωτικού ΦΠΑ.

Λέσβος, η Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος που μέχρι πρότινος είχαν αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης έβλεπαν το μέτρο του νησιωτικού ΦΠΑ να παρατείνεται ανά εξάμηνο. Σημειώνεται πως ο νησιωτικός ΦΠΑ είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με αυτόν στην ενδοχώρα και το μέτρο ήταν προγραμματισμένο, βάσει της τελευταίας παράτασης που έλαβε να λήξει στις 30 Ιουνίου 2021.

Το καθεστώς αυτό ήταν προγραμματισμένο να αλλάξει αφού η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία το μεταναστευτικό με αποτέλεσμα τα παραπάνω νησιά να μην πληρούν πλέον τις προδιαγραφές.

Ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως πληροφορείται το protothema.gr  δεν πρόκειται να γίνει αφού ο κ. Μηταράκης με τον κ. Σχοινά «κλειδώνουν» την παγίωση του εν λόγω μέτρου δίνοντας λύσεις στους κατοίκους των νησιών αυτών σεβόμενοι τις ιδιαίτερες γεωγραφικές συνθήκες τους. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

 

Πηγή: protothema.gr