Η LG ίσως αποχωρήσει από την αγορά κινητής τηλεφωνίας
Επιστήμη - Τεχνολογία

Η LG ίσως αποχωρήσει από την αγορά κινητής τηλεφωνίας

Ακόμα και η πώληση του τμήματος είναι πιθανή, σύμφωνα με εταιρικό e-mail που στάλθηκε στους εργαζομένους

Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά για την LG στον χώρο των κινητών, με την εταιρεία να σημειώνει χάσιμο στα οικονομικά της αποτελέσματα και μειώσεις στο μερίδιο αγοράς. Κι όπως φαίνεται, η διοίκηση είναι έτοιμη να πάρει δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με Κορεάτικα ειδησεογραφικά μέσα, ο CEO της LG Electronics Bong-Seok Kwon έστειλε ένα e-mail στους υπαλλήλους του, τονίζοντας πως “όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά” όσον αφορά το μέλλον του τμήματος.

Η LG έφτασε στο σημείο όπου πρέπει να κάνει την καλύτερη απόφαση, λαμβάνοντας υπόψιν το τρέχον αλλά και μελλοντικό ανταγωνισμό στον χώρο των smartphones. Για την ώρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και η κατεύθυνση της βιομηχανίας εξετάζεται με προσοχή.

Ένας αντιπρόσωπος της LG επιβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο e-mail όντως στάλθηκε από τον Bong-Seok Kwon, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται αναφορά για πώληση του τμήματος ή απολύσεις προσωπικού.

Το εσωτερικό e-mail ήταν απλά για να αντιμετωπίσει τις τοπικές φήμες και να ενημερώσει τους εργαζομένους πως δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση για το μέλλον του τμήματος, αλλά πως είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Συνοπτικά, η διοίκηση της LG Electronics είναι αποφασισμένη να πάρει οποιαδήποτε απόφαση για να επιλύσει τα προβλήματα του τμήματος τηλεφωνίας το 2021. Για την ώρα, τίποτα δεν είναι τελικό.

Από την άλλη, ένα άλλο μέσο αναφέρει πως η VinGroup – μητρική εταιρεία της VinSmart – ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της LG στη B. Αμερική. Σε αυτό θα περιέχονται το δίκτυο πωλήσεων, υποστήριξη, υπάλληλοι κέντρου έρευνας και ανάπτυξης και η γραμμή παραγωγής στη Λ. Αμερική. Η Β. Αμερική παραμένει η πιο μεγάλη αγορά της LG, καθώς στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ήταν τρίτη με 13% μερίδιο αγοράς.

Η VinSmart μπορεί να μην είναι γνωστή πέρα από το Βιετνάμ, αλλά είναι μέρος της ΖΤΕ και ήταν από τις πρώτες εταιρείες που προσέφεραν κάμερα κάτω από την οθόνη με το VSmart Aris Pro.