Επιστήμη - Τεχνολογία

Η Super Nintendo Land ανοίγει στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο

Με αξιοθέατο τού λούνα παρκ να είναι το AR τρενάκι του Mario Kart

Στης 4ης Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει το πολυαναμενόμενο Super Nintendo World θεματικό πάρκο της Nintendo στην Οσάκα της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε η Universal Studios Japan, μεταφέροντας έτσι την ημερομηνία από την άνοιξη του 2021 μόλις στον δεύτερο μήνα του νέου έτους.

Για να προσελκύσει κοινό, η Universal Studios Japan παρέχει ένα μικρό teaser για το κύριο αξιοθέατο, το τρενάκι Mario Kart, που θα αξιοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και τεχνολογία προβολής χαρτογράφησης (projection-mapping). Αυτά γίνονται μέσω headset που θα δίνονται στους επιβάτες, για να βιώσουν το Κάστρο του Bowser. Παρόλο που η διαδρομή είναι σε ράγες, κάθε αυτοκίνητο έχει τιμόνη και η AR τεχνολογία θα προσφέρει ένα είδους “ανταγωνισμού” μεταξύ των επιβατών. Για να έχουν πλεονέκτημα, οι επισκέπτες θα μπορούν να μαζεύουν εικονικά νομίσματα μέσω ενός βραχιολιού ενώ θα περιηγούνται με μια κονσόλα Switch.

Όπως αναφέρει και το επίσημο έγγραφο προώθησης:
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπλα που παίρνουν από κουτιά για να απωθήσουν τους εχθρούς και να ανταγωνιστούν για την πρώτη θέση με τον Mario και την Princess Peach, ώστε να προχωρήσουν στην επόμενη πίστα.

Τέλος, η εμπειρία σε κάθε διαδρομή θα μεταβάλλεται και απ’ ότι φαίνεται, θα παίζει μεγάλο ρόλο η τύχη όσον αφορά τη νίκη και ήττα.

Πηγή: insomnia.gr