Τετάρτη, Μάι 12

Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, υπό την καθοδήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Δράκου, η μελέτη και ο προϋπολογισμός που αφορά στο Έργο «Ανάπλαση πάρκου Βύρωνος», που έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου, για το έτος 2021.

Η μελέτη, αφορά σε εργασίες ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου του πάρκου στην οδό Βύρωνος. Το Έργο, προϋπολογισμού επτακοσίων χιλιάδων 700.000 ευρώ, περιλαμβάνει: εργασίες επίστρωσης με κυβόλιθο, ανακατασκευή του ποδηλατοδρόμου, ο οποίος στις οριογραμμές του θα έχει άσπρη διαμήκη λωρίδα διαγράμμισης με αντανακλαστική βαφή και ειδικό σήμα ποδηλάτη, ανακατασκευή των χαμηλών τσιμεντένιων ιστών ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση νέων χυτοσιδηρών ιστών παραδοσιακού τύπου για καλύτερο φωτισμό, τοποθέτηση μεταλλικών χυτοσιδηρών σχαρών και καλυμμάτων φρεατίων ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης, συντήρηση και τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων κατά μήκος του πάρκου ιδιαίτερα στο τμήμα που παρουσιάζει μεγάλη υψομετρική διαφορά σε σχέση με την τάφρο, νέα παραδοσιακά παγκάκια που να προσομοιάζουν με αυτά του ροδίτικου τύπου όπου ο σκελετός τους θα είναι χυτοσιδηρός, το κάθισμα και η πλάτη θα είναι από ξύλο με ειδική επεξεργασία αδιαβροχοποίησης και προστασίας από τη διάβρωση και την έκθεση στον ήλιο καθώς και για την προστασία από τους μύκητες και τα έντομα, καθώς και την τοποθέτηση οκταγωνικών σιδηρών κάδων για τα απορρίμματα του πάρκου.

Στο έργο περιλαμβάνονται και εργασίες πρασίνου, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά σε κλαδέματα δέντρων, αλλά και φύτευσης νέων θάμνων (δενδρολίβανο έρπων) κατά μήκος του ορίου του πάρκου προς το δρόμο.

Comments are closed.