Ανασχηματισμός: Στις 12:00 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις
Πολιτική

Ανασχηματισμός: Στις 12:00 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις

Ο κύβος ερρίφθη: οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό και τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα γίνουν σήμερα στις 12:00, όπως ανακοινώθηκε από πλευράς κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του, βάζοντας τέλος στα σενάρια και κυρίως στην ονοματολογία αναφορικά με τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Από τις ανακοινώσεις αναμένεται να λυθεί και ο γρίφος που προέκυψε από τα διακινούμενα σενάρια και ήθελε τον επικείμενο ανασχηματισμό να είναι δομικός.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται γνώση των πρωθυπουργικών προθέσεων, η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος θα έχει -παρά τα περί αντιθέτου σενάρια που έβλεπαν σαρωτικές αλλαγές- κατά κύριο λόγο μετακινήσεις υπουργών, αναβαθμίσεις υφυπουργών.

Ακόμη στην ίδια κυβερνητική βαθμίδα θα υπάρξει αύξηση της εκπροσώπησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα από αυτά είναι ο βουλευτής επικρατείας, Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται να αποτελεί την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με διαφορετικές πηγές ενημέρωσης και παρά τη φημολογία των προηγούμενων ημερών, φέρονται να διατηρούν τα χαρτοφυλάκια τους ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και κατά ορισμένους και ο Κώστας Καραμανλής.

Στο υπουργείο Εσωτερικών κατευθύνεται ο νυν επικεφαλής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μάκης Βορίδης.

Σε θέση αναβάθμισης αναμένεται να βρεθεί και ο Θεόδωρος Λιβάνιος που μέχρι τώρα είναι υφυπουργός Εσωτερικών και έχει δώσει άριστα δείγματα γραφής.

Στο υπουργείο Τουρισμού φέρεται να τοποθετείται ο Θόδωρος Ρουσόπουλος που επιστρέφει στην κυβέρνηση.

Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν επίσης οι: Σοφία Βούλτεψη, Άννα Ευθυμίου, Άγγελος Συρίγος, Βασίλης Οικονόμου, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Κατσαφάδος.