Καΐσερλης
Πολιτική

Τα ρέστα του παίζει ο Καΐσερλης για να πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης

Επιλογή αδιεξόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στον σημερινό Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο

Διακαώς επιθυμεί το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ  για να κατέβη υποψήφιος Περιφερειάρχης  στο Νότιο Αιγαίο ο «πράσινος»  Κώστας Καΐσερλης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real Voice και γι αυτό έχει βάλει «λιτούς και δεμένους» για να το καταφέρει.

Οι πληροφορίες τείνουν να επιβεβαιωθούν,  καθώς ενόψει της σημερινής επίσκεψης στην Κω του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο ιστότοπος – τρολ  kosprooptiki.gr,  ο οποίος είναι κοινό μυστικό ότι εκφράζει απόψεις  του  τέως δημάρχου  της Κω, φιλοξενεί από χθες διθυραμβικό άρθρο για τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Καΐσερλης επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, ως εκφραστής της πρωτοβουλίας τεσσάρων τέως  δημάρχων δήμων του νησιού της Κω,  με κριτική  επί παντός επιστητού αλλά και με ευθείες βολές κατά της Περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Χατζημάρκου.

Αν και αυτοπροσδιορίστηκε ως «παλιός» και «συνταξιούχος», που αν δεν βρουν απήχηση οι θέσεις του , απλά θα συνεχίσει με τους άλλους τρεις να λέει τον … πόνο του (όπως κατά λέξη είπε στην πρόσφατη  κοινή συνέντευξη τύπου), φαίνεται τελικά πως η ιδέα να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει διέξοδο  τόσο στον ίδιο, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι βέβαιο ότι δυσκολεύεται να βρει τον υποψήφιο που θα τεθεί απέναντι στον άχαστο Γιώργο Χατζημάρκο, αφού  κανένας δεν πετά τη σκούφια του να κατέβη στις εκλογές με την ήττα του προδιαγεγραμμένη.

Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει θετικά μια τέτοια υποψηφιότητα και από αυτήν την άποψη η σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κω θα είναι πιθανόν καθοριστικής σημασίας.

Ενδέχεται να βαρύνει στην απόφαση Τσίπρα το γεγονός ότι ο Κώστας Καΐσερλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα,  αλλά και το μήνυμα που θα στείλει πιθανή υποψηφιότητά του με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο ναδίρ.

Από την άλλη, θα πρέπει να συνυπολογίσει την μηδενική αναγνωρισιμότητα του Κώστα Καΐσερλη  στις Κυκλάδες  και την πολύ περιορισμένη στα υπόλοιπα, πλην της Κω, νησιά της Δωδεκανήσου, όπως επίσης και το γεγονός ότι προέρχεται από μια παρωχημένη πολιτική σχολή, η οποία στην συνείδηση των πολιτών έχει ταυτιστεί με την ηθική , πολιτική και δημοσιονομική χρεοκοπία της χώρας.

Εκτός και εάν η απόγνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τέτοια, όσον αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που ο διακαής πόθος Καΐσερλη να ηγηθεί συνδυασμού, έρχεται ως μάννα εξ ουρανού.

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι ο Κώστας Καΐσερλης και οι υπόλοιποι πρώην δήμαρχοι της παρέας των τεσσάρων, περιμένουν πως και πως τον Αλέξη Τσίπρα για να δώσει διέξοδο στην ανυπαρξία τους και να τους χαρίσει εκείνα τα πολυπόθητα λεπτά δημοσιότητας (κατά τον Andy Warhol ), για όσο διαρκέσει η προεκλογική περίοδος. Εξ άλλου, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…

 

Πηγή RealVoice