Μέσι – Κριστιάνο: Τι έκαναν μέσα στο 2020… (pics & vids)
Αθλητικά

Μέσι – Κριστιάνο: Τι έκαναν μέσα στο 2020… (pics & vids)

Μέσι και Κριστιάνο ξετύλιξαν το δικό τους στόρι και για το 2020. Ο Αργεντινός φτάνοντας κοντά σε αποχώρηση – βόμβα που θα έμενε στα χρονικά και ο άλλος συνεχίζοντας να… διαφημίζει πολύ καλά το όνομά του. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Όσα άσχημα συνέβησαν μέσα στο 2020 δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο από τη συνέχιση των κεφαλαίων που προσθέτουν ο καθένας στη δική του ιστορία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Οι δύο τεράστιοι αστέρες και μεγάλοι αντίπαλοι έφτασαν σε νέα συνάντηση έπειτα από 2,5 χρόνια, με το ραντεβού να έχει έναν μεγάλο πρωταγωνιστή.

Τι συνέβη, όμως, γενικότερα μέσα στο έτος για τον Αργεντινό ηγέτη της Μπαρτσελόνα και τον Πορτογάλο καθοδηγητή της Γιουβέντους;

Λιονέλ Μέσι: Η ντροπή της 8άρας, το Burofax και το ρεκόρ

Τρία μεγάλα γεγονότα θα έχει να θυμάται ο Λιονέλ Μέσι από το 2020, το οποίο φρόντισε τουλάχιστον να κλείσει με μια τεράστια προσωπική επίδοση για την οποία θα μνημονεύεται και για την οποία τον συνεχάρη και ο Πελέ, άσχετα από τους ισχυρισμούς της Σάντος. Ο Αργεντινός ηγέτης της Μπαρτσελόνα αισθάνθηκε χειρότερα από ποτέ στην αγαπημένη του ομάδα μέσα στο τρέχον έτος. Δεν κατάφερε να κατακτήσει τίποτα. Ούτε πρωτάθλημα, το οποίο πήρε τελικά με άνεση η Ρεάλ του Ζιντάν με τρομερές εμφανίσεις μετά την επανεκκίνηση το καλοκαίρι, αποκλεισμός στο Κύπελλο από την μετέπειτα φιναλίστ ΜπιλμπάοChampions League με μια μεγάλη ντροπή και αλυσιδωτές εξελίξεις…

Ο Λιονέλ Μέσι φαίνεται πως δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τις ευρωπαϊκές απογοητεύσεις των τελευταίων ετών και κυρίως αυτή την τεράστια κηλίδα που απέκτησε η Μπαρτσελόνα στην ιστορία της, φέτος, στο Finalτης Λισαβόνας. Μετά τον αποκλεισμό από την Ρόμα το 2018, ήρθε το έπος της Λίβερπουλ το 2019 και φέτος η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε ολοκληρωτικά τους «μπλαουγκράνα» με το τελικό ​8-2. Η βαυαρική μηχανή έφτασε μέχρι το τέλος κατακτώντας το τρόπαιο και προκαλώντας… σεισμό στην Μπαρτσελόνα.

Από αυτό τον σεισμό ο Μέσι αποφάσισε να… τα βροντήξει και να προκαλέσει το μεγαλύτερο στόρι των τελευταίων ετών στο ποδόσφαιρο με το επίσημο αίτημά του για αποχώρηση. Έχασε κάθε ελπίδα, κάθε χαρά στο παιχνίδι, κάθε χαμόγελο που τον συνόδευε όλα τα προηγούμενα χρόνια και οι «πληγές» ήταν πλέον τόσες πολλές που δεν άντεξε. Το είπε δημόσια. Το ανέφερε στη διοίκηση με τον πιο τυπικό τρόπο. Με Burofax ώστε να στέκει και νομικά το αίτημά του. «Οι δικηγόροι μου είπαν ότι αν πηγαίναμε δικαστικά θα είχαμε νικήσει αλλά δεν ήθελα να φύγω έτσι από την Μπαρτσελόνα» ανέφερε αρκετούς μήνες μετά για να συνεχίσει να ισχυρίζεται πως υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του για αποχώρηση σε αντίθεση με όσα ανέφερε ο Μπαρτομέου περί μη έγκυρης προσπάθειας του Μέσι να φύγει ελεύθερος.

Κι αφού αποφάσισε να κάνει την τεράστια στροφή και τελικά να παραμείνει, ο Λιονέλ Μέσι άργησε μεν, αλλά βρήκε ξανά τη χαρά του παιχνιδιού και αρχίζει να συνεργάζεται πολύ καλύτερα με τον Ρόναλντ Κούμαν. Έφτασε, μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε του 2020 να κατακτήσει ένα απίθανο ρεκόρ που διατηρούσε ακόμα ο Πελέ, για τα περισσότερα τέρματα ενός ποδοσφαιριστή με μόνο έναν σύλλογο! Ο Αργεντινός έφτασε στα 644 τέρματα στην καριέρα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και έγινε κάτοχος του ρεκόρ που η αλήθεια είναι ότι θα περάσουν δεκαετίες για να φανεί αν θα υπάρξει κάποιος που θα πλησιάσει τα κατορθώματα του εμβληματικού αρχηγού των Καταλανών.

gazzetta.gr