Δήμαρχος Καλύμνου στο Newsbomb.gr: Έτσι ήρθε ο κορωνοϊός στο νησί Φοβόμαστε νέα σκληρότερα μέτρα
Δωδεκάνησα

Δήμαρχος Καλύμνου στο Newsbomb.gr: Έτσι ήρθε ο κορωνοϊός στο νησί Φοβόμαστε νέα σκληρότερα μέτρα

Με αφορμή την αυξητική τάση της καμπύλης των κρουσμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, που παρατηρήθηκε στην Κάλυμνο τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Διακομιχάλης, μίλησε στο Newsbomb.gr, κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δύσκολες ώρες βιώνει η Κάλυμνος, μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφηκε τις τελευταίες 2-3 ημέρες, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμαρχος του νησιού, μίλησε στο Newsbomb.gr, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί, επισημαίνοντας ότι «παρουσιάζεται μία ιδιότυπη και παράξενη αύξηση των κρουσμάτων και εμείς με την σειρά μας προσπαθούμε να παρέμβουμε με όσα μέσα έχουμε, όπως για παράδειγμα μέσω ελέγχων σε τυχόν συναθροίσεις, επιβάλλοντας συγχρόνως και τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Διακομιχάλης.

Σχετικά με τις αστοχίες που ενδεχομένως οδήγησαν στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «Η εν λόγω κατάσταση πυροδοτήθηκε από επισκέψεις φορέων εκτός Καλύμνου. Το γεγονός αυτό μπόλιασε τον ιό στον γενικό πληθυσμό του νησιού, με αποτέλεσμα να καταγραφεί η εξάπλωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.»

«Το θετικό στοιχείο είναι πως υπάρχουν 4 πυρήνες που οδήγησαν στην συγκεκριμένη εξάπλωση, γεγονός που κάνει ευκολότερη την ιχνηλάτηση και τον έλεγχο», ανέφερε ο Δήμαρχος Καλύμνου.

Σχετικά με τις αποφάσεις που θα παρθούν ένεκα της κατάστασης, δήλωσε πως «σήμερα είναι μία κρίσιμη ημέρα, θα ενημερώσουμε την πολιτική προστασία ανάλογα με την ένταση της πανδημίας. Εάν συνεχιστεί η αυξητική τάση θα πράξουμε τα δέοντα.»

Αναφερόμενος στην ανησυχία που υπάρχει από τους κατοίκους του νησιού, ο κ. Διακομιχάλης, είπε μιλώντας στο Newsbomb.gr πως είναι μεγάλη, καθώς όλοι φοβούνται τα σκληρότερα μέτρα που μπορεί να παρθούν στο νησί καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν. «Δεν είναι ευχάριστη αυτή η κατάσταση για κανέναν. Οι κάτοικοι έχουν κουραστεί και ανησυχούν, καθώς εκεί που έβλεπαν ότι όλα πηγαίνουν καλύτερα, ξαφνικά ήρθε αυτή η εικόνα για το νησί».

«Μέσα σε 2-3 μέρες δημιουργήθηκε η κατάσταση, δηλαδή την περίοδο των Χριστουγέννων. Η Κάλυμνος ήταν ένα από τα ”κατάλευκα νησιά” της πανδημίας και ξαφνικά αυτό ανατράπηκε. Το συγκεκριμένο γεγονός μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ελπίζουμε ότι σταδιακά θα επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας.», κατέληξε ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης.