Επιστήμη - Τεχνολογία

Σε φάση δοκιμών το αναδιπλούμενο iPhone, βάσει νέων πληροφοριών

Κινεζικό δημοσίευμα αναφέρει πως κατασκευαστές όπως η Foxconn ήδη παρασκευάζουν δείγματα της συσκευής, η οποία αναμένεται μέσα στο 2022.

Νέες πληροφορίες φουντώνουν τη φημολογία γύρω από το foldable iPhone που φέρεται να ετοιμάζει η Apple.

Σε δημοσίευμα του Economic Daily, αναφέρεται πως οι κατασκευαστές Foxconn και Nippon Nippon ήδη βρίσκονται σε φάση κατασκευής κάποιων δειγμάτων ώστε η πλήρης παραγωγή να συνεχίσει όταν τα δείγματα φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, η Apple δοκιμάζει αν αντέχουν 100.000 κύκλους ανοίγματος και κλεισίματος.

Επιπλέον, αναφέρεται πως η Apple δοκιμάζει την οθόνη πέρα από τους μηχανισμούς στήριξης, καθώς θέλει τη συσκευή σύντομα στην αγορά, ενώ το πάνελ θα συνεχίσει να είναι εξάρτημα που προσφέρει η Samsung.

  Αναφορά σε κείμενο

Στο παρελθόν, ο αριθμός δοκιμών για μεντεσέδες στήριξης σε laptops ήταν περίπου 20.000 με 30.000, ενώ στα ανώτερα μοντέλα ήταν έως 50.000. Όμως, οι δοκιμές σε κινητά τηλέφωνα απαιτεί περισσότερες από 100.000 φορές και οι προδιαγραφές είναι αυστηρότερες. Αναμένεται πως το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone θα χρησιμοποιεί μεντεσέδες από Ταϊβανέζους κατασκευαστές όπως η Nippon Nippon, που έχει συνεργαστεί με την Apple συχνά στο παρελθόν, στον τομέα των notebook.

Η Nippon Nippon είχε παλαιότερα επισημάνει πως συγκριτικά με τα στηρίγματα οθόνης των laptops, τα αναδιπλούμενα κινητά πρέπει να αντέχουν περισσότερα ανοίγματα και κλεισίματα, οπότε η αξιοπιστία είναι πολύ σημαντική. Είτε πρόκειται για υλικό, είτε για τρόπο παρασκευής ή σχεδιασμού, είναι πολύ σημαντικότερα σε κάθε κομμάτι από των laptop. Είναι επίσης και ανώτερα.

Οι ανωτέρω πληροφορίες έχουν λογική βάση, καθώς ένα κινητό ανοιγοκλείνει πολλές περισσότερες φορές στη διάρκεια μιας ημέρας από ότι ένα laptop.

Στο κείμενο αναφέρεται πως η Apple δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει οθόνες OLED ή microLED, μια τεχνολογία διαφορετική από τη Mini-LED, που προσφέρει μεγαλύτερη φωτεινότητα, ποιότητα χρώματος και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Οι αναφορές συνάδουν με προηγούμενες πληροφορίες που θέλουν την Apple να παραγγέλνει μεγάλη παρτίδα αναδιπλούμενων οθονών από τη Samsung, ενώ και η πρόσφατη κατοχύρωση πατέντας για self-healing αναδιπλούμενη οθόνη δείχνει πως όντως υπάρχει η σκέψη για δημιουργία ενός foldable iPhone – αν όχι και κάτι περισσότερο.

insomnia.gr