Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Η πολιτική έχει αξία όταν έχει περιεχόμενο και όταν γίνεται με ήθος. Είναι αήθης η στάση της Χρύσας Καραγιάννη. Είναι ανήθικη πολιτική”

 

Για ανήθικη πολιτική συμπεριφορά από την Χρύσα Καραγιάννη μίλησε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος , με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, σε μέσο ενημέρωσης των Κυκλάδων, ότι η ΠΝΑΙ είναι ένα μαγαζάκι που κάνει δουλειές και εξυπηρετεί επιχειρηματικούς ομίλους

Η Χρύσα Καραγιάννη στην επίμαχη συνέντευξή της στον Λόγο των Κυκλάδων,  όχι μόνο εμφανίστηκε με λόγο διχαστικό ισχυριζόμενη ότι με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, η Σύρος υποβαθμίζεται έναντι της Ρόδου, αλλά επιπλέον άφησε σοβαρά υπονοούμενα για “μαγαζάκια” μέσα στην Περιφέρεια και για λειτουργία που ευνοεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να αποδείξει τους ισχυρισμούς της με στοιχεία ή να τους ανακαλέσει, η Χρύσα  Καραγιάννη δεν έκανε τίποτα από τα δύο αλλά, στην αμήχανη προσπάθειά της να δικαιολογηθεί,  έριξε το μπαλάκι στον δημοσιογράφο, λέγοντας  ότι μπορεί και να τα είπε όχι ακριβώς έτσι αλλά κάπως έτσι και ότι ο δημοσιογράφος δεν κατάλαβε!

“Είναι ανήθικη η πολιτική που ασκεί η Χρύσα Καραγιάννη. Αν δεν φέρει στοιχεία των ισχυρισμών της, τότε είναι η Περιφέρεια εκείνη που θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη” ανέφερε  ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου

 

 

Ο  κ.  Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής :

 

 

“Η πολιτική έχει αξία όταν έχει περιεχόμενο και όταν γίνεται με ήθος.  Είναι αήθης η στάση της κυρίας Καραγιάννη. Είναι πολιτική χωρίς ήθος.

Για να το πούμε πιο απλά,  είναι ανήθικη πολιτική αυτή.

Είναι ανήθικη πολιτική αυτή. Δεν την υπηρετήσαμε ποτέ.  Στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων διαβάστηκε ένα κείμενο μια συνέντευξης που έδωσε στην Σύρο η κυρία Χρύσα Καραγιάννη, στην οποία έκανε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι είπε στη Σύρο ότι «σας τα πήρε όλα η Ρόδος».

Αλλά αυτό το λέει στη Ρόδο. Δεν έχει τα κότσια, δεν έχει το κουράγιο, δεν  να έχει την προσωπικότητα, να έρθει να το πει στη Ρόδο αυτό. Και είναι τόσο ευτελές αυτό.  Κι εγώ δήλωσα ότι χαίρομαι πάρα πάρα πολύ, που όσα χρόνια είμαι εδώ,  δεν έκανα ποτέ μια πολιτική η οποία να μπορεί να ειπωθεί ή να παρουσιαστεί σε ένα νησί και να μην μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα άλλο.

Είμαι από αυτούς που λέω πως  ό,τι πιστεύεις, ό,τι εκπροσωπείς, ό,τι προτείνεις, ό,τι σχεδιάζεις πρέπει να μπορείς να το παρουσιάσεις παντού και σε όλα τα 50 νησιά της Περιφέρειας, να λες τα ίδια πράγματα. Είναι τόσο παλιό, τόσο σκουριασμένο, τόσο ευτελές, τόσο υποτιμητικό να έχεις κατέβει σε εκλογές για να γίνεις περιφερειάρχης και  αυτό που σήμερα κάνεις είναι να προσπαθείς να διχάσεις και να στρέψεις τον έναν εναντίον του άλλου. Πόσο ανεύθυνο είναι αυτό και πόσο παλιά πολιτική;

Το δεύτερο είναι ότι άφησε υπονοούμενα για τα οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και όχι μόνο αυτός φυσικά, όλοι,

θα ζητήσουμε να μας φέρει τα στοιχεία, να πάει στη Δικαιοσύνη,  αλλιώς θα πάμε εμείς στη Δικαιοσύνη.

Είναι ανήθικη η πολιτική αυτή και είναι ανήθικος,  αυτός ο οποίος υπηρετεί αυτή την πολιτική”.

 

Με πληροφορίες από RealVoice