Καμία υπογραφή πολιτικού προσώπου στο ζήτημα της μονάδας ΑΕΚΚ στις Καλυθιές
Περιφέρεια

Χρήστος Ευστρατίου, Γιάννης Φλεβάρης, Νίκος Νικολής και Μανώλης Λόγγος : Καμία υπογραφή πολιτικού προσώπου στο ζήτημα της μονάδας ΑΕΚΚ στις Καλυθιές

Την αλήθεια πάλι διαστρέβλωσαν οι συνήθεις, όλοι αιρετοί, ύποπτοι
Κοινή συνέντευξη Τύπου, για το ζήτημα της Μονάδας Αποβλήτων Εκσκαφών Καταστροφών Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στις Καλυθιές, έδωσαν σήμερα το μεσημέρι ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Νίκος Νικολής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Φλεβάρης και ο Πρόεδρος του ΚΕΚ Γεννηματάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Μανώλης Λόγγος.
Σε απάντηση της σκόπιμης διαστρέβλωσης των δηλώσεων του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου, σε Δελτίο Τύπου που εξεδόθη την περασμένη εβδομάδα, με προφανή σκοπό να στοχοποιηθεί για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, οι τέσσερις εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής αποσαφήνισαν τα εξής:
Η κοινωνία έχει κουραστεί από την αθλιότητα της πολιτικής εκμετάλλευσης του οποιουδήποτε ζητήματος, από μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, όλοι αιρετοί και όχι απλοί πολίτες, οι οποίοι ενώ γνωρίζουν από διοίκηση και διαδικασίες, προφασίζονται ότι δεν καταλαβαίνουν, αλλοιώνοντας την πραγματικότητα. Η Περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να επιτρέψει την πολιτική σπέκουλα του ζητήματος της μονάδας ΑΕΚΚ, ούτε την εκμετάλλευση της αγωνίας των κατοίκων, Καλυθιών, Ψίνθου και Αφάντου.
Οι χαρακτηρισμοί περί λαϊκιστών και θεομπαιχτών, είναι απολύτως σαφές από το Δελτίο Τύπου της 8ης Ιουλίου ότι δεν αναφέρονται στους κατοίκους, αλλά σε ανακοίνωση του Μανώλη Γλυνού. Αν, για παράδειγμα, οι κ.κ. Θωμάς Σωτρίλλης και Δώρος Κωνσταντίνου αλλά και οι άλλοι αιρετοί, ταυτίζουν εαυτούς με τον Μανώλη Γλυνό, είναι δικό τους θέμα.
Η Περιφερειακή Αρχή δεν θα επιτρέψει σε κανένα να εκμεταλλεύεται με δόλο και σκοπιμότητα την ανησυχία των κατοίκων. Ακριβώς επειδή οι απλοί άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, από την περασμένη εβδομάδα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου έχει απευθύνει δημόσια, ανοιχτή πρόσκληση προς τους κατοίκους που αντιδρούν στην εγκατάσταση μονάδας ΑΕΚΚ, για να συζητήσουν το ζήτημα και να δοθούν απαντήσεις, παρόλο που κανένας δεν ζήτησε μέχρι σήμερα συνάντηση με την Περιφέρεια.
Όσον αφορά όλους εκείνους τους αιρετούς, που έχουν σπεύσει να πλειοδοτήσουν σε περιβαλλοντικές ευαισθησίες, όπως ο Χαράλαμπος Κόκκινος αλλά και οι βουλευτές, για τον μεν Χαράλαμπο Κόκκινο υπενθυμίζεται ότι ήταν εκείνος που ως Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το 2009, εξέδωσε απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, περί κατάργησης μόνιμου καταφυγίου άγριας ζωής στην εν λόγω περιοχή.
Οι δε βουλευτές, θα έπρεπε να γνωρίζουν τα προβλεπόμενα από τον νόμο, όσον αφορά τις μονάδες ΑΕΚΚ. Με βάση τον ισχύοντα νόμο, τα ζητήματα αυτά διεκπεραιώνονται αποκλειστικά και μόνον από τις Υπηρεσίες χωρίς την οποιαδήποτε εμπλοκή σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας πολιτικού προσώπου. Αυτό προβλέπει ο νόμος.
Οι ανησυχούντες και αγωνιούντες βουλευτές και κυρίως η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη, λόγω καταγωγής, μπορούν κάλλιστα να ζητήσουν από τη Βουλή την αλλαγή του Νόμου και για το ζήτημα των μονάδων ΑΕΚΚ να δοθεί η υπογραφή στον πολιτικό προϊστάμενο της Υπηρεσίας και όχι σε Υπηρεσιακό. Αν δηλαδή η ευθύνη περάσει στα πολιτικά πρόσωπα τότε το πρόβλημα της Μονάδας ΑΕΚΚ στις Καλυθιές θα επιλυθεί άμεσα.
Οι κ.κ. Χρήστος Ευστρατίου, Γιάννης Φλεβάρης, Νίκος Νικολής και Μανώλης Λόγγος φώτισαν τα κίνητρα όσων, αιρετών, ανέξοδα και βασισμένοι σε συνειδητά ψεύδη παραπλανούν, προσπαθώντας να «πουλήσουν» στους πολίτες τις δήθεν περιβαλλοντικές ευαισθησίες τους.
Η αλήθεια και η ευθύτητα προς τους πολίτες είναι που προστατεύουν την κοινωνία και όχι ο φαρισαϊσμός τους. Και στην αλήθεια η Περιφερειακή Αρχή θα επιμείνει.
Το Γραφείο Τύπου