Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος απο Σαντορίνη : “Η Περιφέρεια N.Αιγαίου αναλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή των μεγάλων έργων υποδομών που έχει ανάγκη η Σαντορίνη”

Ένα γεμάτο διήμερο στη Σαντορίνη ολοκληρώθηκε. Ξεκινήσαμε στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Ζώρζου, με την παρουσία του πρώην Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μανώλη Ορφανού.
Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, την Έπαρχο Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κυκλάδων Μπάμπη Δαρζέντα και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ καθηγητή Εύθυμη Λέκκα, είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση εργασίας και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας που είναι και η βάση υλοποίησης στόχων.
Συνεχίσαμε με συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού και κλείσαμε με συζήτηση με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μυτιληναίο στο Volcano TV.
Η θεματολογία του διημέρου αυτού βάζει σε νέα βάση σημαντικά ζητήματα του νησιού :
● Ξεκινάμε άμεσα την μελέτη των λύσεων για τον σχεδιασμό δεύτερου οδικού δικτύου από το λιμάνι του Αθηνιού.
● Ξεκινάμε άμεσα τις προκαταρκτικές μελέτες για την κατασκευή νέου λιμένα στη θέση “Μονόλιθος”.
● Ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες μετεγκατάστασης του Επαρχείου Θήρας, με σκοπό την ανέγερση νέου στην ιδιόκτητη απο την Περιφέρεια γή στην είσοδο των Φηρών.
● Ο Δήμος Θήρας ξεκινά την μελέτη της πύλης διαφυγής στην θέση “Κολούμπο” και ολοκληρώνει εντός μηνός την μελέτη της πύλης διαφυγής στην θέση “Βλυχάδα”, έργο για το οποίο δσμευόμαστε να συνδράμουμε στην εξεύρεση των πόρων υλοποίησης του.
● Εντός μηνός ξεκινάμε την ασφαλτόστρωση των τμημάτων του Οδικού δικτύου, που στην συντριπτική επιφάνεια του έχει ήδη αποκτήσει νέο ασφαλτοτάπητα, στα τμήματα Ημεροβίγλι-Οια και Μεγαλοχώρι-Πύργος. Το έργο θα κατασκευάζεται νυχτερινές ώρες για την ελάχιστοποίηση της όχλησης.
● Δρομολογούμε για το επόμενο δεκαπενθήμερο την διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Στη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορεί, τους παρουσιάσαμε το αναλυτικό πλάνο της διαφημιστικής καμπάνιας που σχεδιάστηκε για την Σαντορίνη, το οποίο είναι σχεδόν αποκλειστικά στο ψηφιακό περιβάλλον και το μεγαλύτερο που έτρεξε στην ιστορία του νησιού.
Παρακολουθούμε την πορεία των τουριστικών δεικτών της Σαντορίνης και τον Ιούλιο θα κρίνουμε εκ νέου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και τον Εμπορικό Σύλλογο Σαντορίνης την ύπαρξη ανάγκης ενίσχυσης του.
Η συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία του νησιού, είναι η συνένωση των δυνάμεων που χρειαζόμαστε για τον σχεδιασμό των λύσεων που έχουμε ανάγκη. Προχωράμε✌️
Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα