I.T.F. Senior S200 Rhodes: Ανοίγει σήμερα η αυλαία
Αθλητικά Περιφέρεια

I.T.F. Senior S200 Rhodes: Ανοίγει σήμερα η αυλαία

Η καρδιά του τένις χτυπάει στη Ρόδο από 12 έως 17 Απριλίου

Γ.Χατζημάρκος: “Τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν κομμάτια του παζλ που έχει σχεδιασθεί για το κτίσιμο της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού”

Συνολικά 156 αθλητές από 14 χώρες θα συμμετέχουν στο «I.T.F. Senior S200 Rhodes Open by The Ixian Grand All&Suites», που θα διεξαχθεί στη Ρόδο από 12 έως 17 Απριλίου.

Ο Ρ.Ο.Α. διοργανώνει το διεθνές τουρνουά τένις για πέμπτη φορά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. (Δήμος Ρόδου) και την Ε.Φ.Ο.Α.

Οι συμμετέχοντες είναι από τις εξής χώρες: Ελλάδα, Ελβετία, Ολλανδία, Κροατία, Γεωργία, Σερβία, Φινλανδία, Λίβανος, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και Αυστραλία.

Σήμερα  Τρίτη 12 Απριλίου 2022  ανοίγει η αυλαία του I.T.F. Senior S200 Rhodes Open by the Ixian Grand All&Suites και όλα είναι  έτοιμα για τη σπουδαία διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο από τον Ρ.Ο.Α., την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την Ε.Φ.Ο.Α.
Το δικό του χαιρετισμό για το I.T.F. Senior S200 Rhodes Open by The Ixian Grand All&Suites, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος:
«Η πανδημία που πλήττει την ανθρωπότητα μας δίδαξε ότι οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε χωρίς μεμψιμοιρίες και σκυφτό το κεφάλι. Ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής σχεδιάζουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον χάρτη των εκδηλώσεων που θα κρατήσουν ψηλά την διάθεση για συνέχεια των όλων ενεργειών. Η Ρόδος αποδεικνύει σε καθημερινή βάση ότι προσπαθεί να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής και εμείς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αισθανόμαστε την ικανοποίηση της προσφοράς και συμμετοχής σε όλη αυτή την προσπάθεια.
Χαιρετίζω απόλυτα ικανοποιημένος την παγκόσμια διοργάνωση I.T.F. Senior S200 Rhodes Open by The Ixian Grand την οποία διοργανώνει για πέμπτη χρονιά ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης στις εγκαταστάσεις του με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.
Τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν κομμάτια του παζλ που έχει σχεδιασθεί για το κτίσιμο της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.
Ο αθλητισμός είναι δημιούργημα της κοινωνίας, που ήθελε πάντα να βρίσκει τρόπους για να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ ανθρώπων, μεταξύ διοίκησης, συλλόγων και φιλάθλων ενώ παράλληλα στέλνουν το μήνυμα της ύπαρξης αθλητικών υποδομών ικανών να αναλάβουν διεθνείς και παγκόσμιες διοργανώσεις.
Από 12 έως 17 Απριλίου η καρδιά του τένις θα χτυπά στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ, όπου βετεράνοι αθλητές ηλικίας μέχρι 75 ετών θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του αθλητισμού, που δεν είναι άλλο από την άμιλλα, τον ανταγωνισμό, την κοινωνική επικοινωνία και το ακόρεστο πάθος για τη νίκη. Ένα παρόμοιο πάθος νίκης διακατέχει κι όλους εμάς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που προσπαθούμε νυχθημερόν να επιλύσουμε προβλήματα και να δημιουργήσουμε θεσμούς και υποδομές τέτοιες που να αισθανόμαστε υπερήφανοι.
Αναγνωρίζοντας την διάθεση της διοίκησης του ΡΟΑ για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη του τένις στα νησιά μας, έχουμε συμβάλει με έργα υποδομής ικανά να φιλοξενήσουν διεθνή τουρνουά. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σε όλους τους αθλητές να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και την παραμονή τους στη φιλόξενη
Ρόδο. Να είμαστε καλά να διοργανώσουμε και του χρόνου το 6ο παγκόσμιο τουρνουά τένις».