Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος-Δ.Μιχαηλίδου: Παρουσιάστηκε το σχέδιο αποκατάστασης του παλιού κτηρίου του ΕΦΚΑ

Mε την Υπουργό Εργασίας και  Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε  ο Περιφερειάρχης Nοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο νησί μας.

Η αποκατάσταση του παλιού κτηρίου του ΕΦΚΑ στην πόλη της Ρόδου ήταν μεταξύ άλλων στην ατζέντα της συζήτησης

O περιφερειάρχης  Nοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε ανακοίνωσή του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

Την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε σήμερα στη Ρόδο. Επικεφαλής ενός μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου η κ. Μιχαηλίδου, συνοδευόμενη από τον Γ. Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνο Λογοθέτη, τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη και στελέχη της ΔΥΠΑ, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα κρίσιμα θέματα αρμοδιότητας του κάθε μέλους του κλιμακίου.

Η Υπουργός Εργασίας, μας παρουσίασε την έναρξη της μελέτης μια μεγάλης μεταρρύθμισης, αυτής της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε επίδομα Εργασίας. Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη χώρα μας για δεκαετίες και ευχόμαστε να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του το συντομότερο δυνατόν.

Με τον Γ. Γραμματέα του ΕΟΤ, εξετάσαμε τα στοιχεία της πορείας της τρέχουσας τουριστικής σεζόν, που είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά στα νησιά μας, και το ζήτημα της πτώχευσης του tour operator FTI, που τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιπτώσεις είναι ελεγχόμενες. Με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνο Λογοθέτη εξετάσαμε την πορεία εφαρμογής του μέτρου υποδοχής Τούρκων υπηκόων στα νησιά μας με χορήγηση της βίζας στο λιμάνι εισόδου, και το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η οργάνωση στα λιμάνια άφιξης τους. Με τον Μάνο Λογοθέτη, θυμηθήκαμε και τα χρόνια που υπηρέτησε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον αγώνα που δώσαμε το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και το 2020 για να αποσυμφορήσουμε τα νησιά μας από τις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν στοιβαχτεί ατάκτως σε αυτά μετατρέποντας τα σε αποθήκες ψυχών.

Ναι, η μάχη για να δώσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε αυτούς τους ανθρώπους, τιμώντας την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, τότε δόθηκε.

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, μας παρουσίασε το σχέδιο αποκατάστασης του παλιού κτηρίου του ΕΦΚΑ στην πόλη της Ρόδου, στο οποίο σήμερα εκτελείται η αναγκαία στατική του ενίσχυση μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης. Η συνεχής παραγωγή έργου είναι η μόνη απάντηση στις προκλήσεις της περιόδου και τα αποτελέσματα έρχονται μόνο μετά από σκληρή δουλειά. Και τα νησιά μας, έχουν να επιδείξουν αποτελέσματα