Περιφέρεια

Στη Ρόδο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν.Παπαθανάσης

Στo νησί της Ρόδου βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαος Παπαθανάσης, συνοδευόμενος από τον Γιάννη Χρυσουλάκη, γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ορέστη Καβαλάκη.

Το πρωί το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίο, Γιώργο Χατζημάρκο στην διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα νησιά της Περιφέρειας.

 

 

Ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο ενώ και ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία και στην αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των έργων που υπάρχει με την περιφέρεια. Και οι δύο αναφέρθηκαν επίσης στην κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Περιφερειάρχης περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που παρά την υποχρηματοδότησή της, με χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων κατορθώνει να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο όγκο έργων σε όλα τα νησιά, ακόμη και σε πεδία εκτός των αρμοδιοτήτων της.

Μίλησε για τη σημασία των ευρωπαϊκών πόρων στην καθημερινότητα των νησιωτών, ενώ εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και δήλωσε ενθουσιασμένος από την δημοσιονομική πειθαρχία που έχει επιτευχθεί στη χώρα.

Την εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο εξήρε με τη σειρά του και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως έναν άνθρωπο αποτελεσματικό, ρεαλιστή και άκρως διεκδικητικό για τα νησιά του. Μίλησε για την υψηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πόρων στο Νότιο Αιγαίο επί 4 συνεχή χρόνια λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση κατανοεί πλήρως τις ανάγκες της νησιωτικής περιφέρειας και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει την υπογραφή της στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου, ο χρόνος και το ύψος του οποίου θα αποσαφηνιστεί από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, βάσει των διαθέσιμων πόρων.
“Η κυβέρνηση τιμά τις υπογραφές της. Είμαστε σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να δούμε τον χρόνο και τις διαδικασίες με τις οποίες θα υλοποιηθεί το Ειδικό αυτό πρόγραμμα που έχουμε συνυπογράψει” δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό  κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε το Εθνικό Θέατρο για να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών του μεγάλου αυτού έργου που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ρόδο κ. Κύριλλο, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και κατέληξε στην Μεσαιωνική Πόλη όπου ο Υπουργός ο Περιφερειάρχης και όσοι τους πλαισίωναν,  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εμπόρους και καταστηματάρχες.

Στην περιοδεία στη Μεσαιωνική Πόλη, συμμετείχαν και οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης.

      

Επίσης έχουν συνάντηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ξενάγηση σε έργα Ταμείου Ανάκαμψης, που υλοποιεί το υπουργείο Πολιτισμού στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Στη 1 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου στα γραφεία της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα της επισκέψεως τους θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι με επίσκεψη στη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου και στις 15.30 με συνάντηση με τη Fraport στον διεθνή αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας».

 

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ  και RealVoice