Πολιτική

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: “Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση. Ο κόσμος αγανακτισμένος βρίζει την κυβέρνηση, ενόψει ευρωεκλογών”!!! (audio)

Σε πρωτοφανείς σοβαρότατες καταγγελίες προέβη φανερά εξοργισμένος ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης μέσω του Real Voice 99.5 εις βάρος του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου.

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη και την εκπομπή «Πρωινό Εξπρές», τόνισε ότι ο λεριακός λαός είναι αγανακτισμένος στο σύνολό του από την εκδικητική συμπεριφορά που επιδεικνύει ο Διοικητής του Α.Τ. Λέρου, καθώς κυνηγάει όλο το νησί για πρόστιμα (!),επειδή ήθελε να πάρει μετάθεση από το νησί και δεν εγκρίθηκε,  με αποτέλεσμα ο κόσμος αγανακτισμένος να βρίζει σύσσωμη την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο.  Ως προς τα κίνητρα, ο κ. Κωττάκης υποστήριξε ότι πολύ πιθανό να είναι και πολιτικά, λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών, εκφράζοντας παράλληλα και τον προβληματισμό του αν παίρνει εντολές από αλλού και είναι υποκινούμενος, πράγμα που όπως είπε πρέπει να εξετάσει η Υπηρεσία του.

“Είμαστε ασφαλώς υπέρ της εφαρμογής και τήρησης των νόμων, αλλά έχουν χαθεί η λογική και το μέτρο.  Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να ελεγχθούν, πιο ζωτικής σημασίας. Δεν μπορεί να εξαντλείται η τήρηση του νόμου μόνο στη λήξη του κράνους” , είπε ο κ. Κωττάκης.

“Παρουσία πέντε συναδέλφων του αναγνώρισε προ ημερών το λάθος του και μετά πήγαινε με το περιπολικό έξω από τα καταστήματα για να κάνει ελέγχους και να επιβάλλει πρόστιμα, με μία εκδικητική συμπεριφορά προς τους κατοίκους που είναι αγανακτισμένοι. φοβισμένοι και εξοργισμένοι», όπως είπε ο κ. Κωττάκης, αποκαλύπτοντας ότι μέχρι και ο ίδιος παρακάλεσε (!) για να ικανοποιηθεί το αίτημά του για μετάθεση από τη Λέρο που δεν επιθυμεί να υπηρετεί. «Παρακάλεσα κι εγώ ο ίδιος για να πάρει μετάθεση, αλλά υπάρχουν όρια και πρέπει να σεβόμαστε την κοινωνία. Δεν μπορεί στις 7 το πρωί να γίνεται ο πιο σκληρός έλεγχος», σημείωσε επιπροσθέτως.

Μάλιστα αύριο Τρίτη, ο Δήμος Λέρου συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, προκειμένου να αποσταλεί και επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία του νησιού.