Πολιτική

Γ. Παππάς: «Στην τελική ευθεία για τη μείωση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων στην Αστυπάλαια»

Με παρέμβαση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, προς τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, πέρασε στη Β΄φάση, το θέμα  μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για το νησί της Αστυπάλαιας.

Ένα ζήτημα,  το οποίο προώθησε μεταξύ και άλλων περιοχών προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας  ο κ. Παππάς, βρίσκεται στον δρόμο προς την οριστική λύση, καθώς η Αστυπάλαια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 12 περιοχές της Ελλάδας, που έχει τις προϋποθέσεις, να οδηγηθεί στην επόμενη φάση επανεξέτασης, από τους ιδιώτες εκτιμητές του Υπουργείου Οικονομικών.

Ως γνωστόν,  είχαν υποβληθεί ενστάσεις για μείωση  προς την αρμόδια επιτροπή, με το επιχείρημα ότι, οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων, είναι δυσανάλογες των εμπορικών, υπερβαίνοντας αυτές,  κατά πολύ.

Έτσι, μετά την επιλογή των 12 περιοχών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον του κ. Παππά, ο ίδιος, ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, για το ότι το νησί της Αστυπάλαιας, εντάσσεται πλέον στις περιοχές όπου, μετά και τη δεύτερη φάση θα τύχουν της μείωσης.

Η φάση της επανεξέτασης, θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα προς τα τέλη Ιουνίου 2024, με την υποβολή των τελικών προτάσεων προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είναι και ο τελικός αποδέκτης.

Μια απόφαση, που θα ευνοήσει στο μέγιστο βαθμό το νησί καθώς θα επηρεάσει και το ύψος καταβολής του ΕΝΦΙΑ από κάθε ιδιοκτήτη του της Αστυπάλαιας.