Πολιτική

Τρεις μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ σε 24 ώρες και τρεις αποχωρήσεις σε λίγες μέρες με “καρφιά” για Ανδρουλάκη

Οι εκλογές 2023 πλησιάζουν, αλλά στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι αποχωρήσεις – Ποιοι πήγαν στη ΝΔ, ποιοι φεύγουν με αιχμές

Αναταράξεις προκαλούν τις τελευταίες μέρες οι αποχωρήσεις στελεχών από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λίγο καιρό μάλιστα πριν από τις εκλογές 2023, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν την άνοιξη.

Τελευταία περίπτωση είναι αυτή του Απόστολου Σπυρόπουλου, του μέχρι πρόσφατα συντονιστή των τομέων πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και γιου του αειμνήστου πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Μάλιστα, ο κ. Σπυρόπουλος, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία. “Συστρατεύομαι στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού για μια Ελλάδα σύγχρονη και ανταγωνιστική. Μια Ελλάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις, που θα δίνει προοπτική στους νέους μας και θα παρέχει προστασία στους πιο αδύναμους”, αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Τρεις μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ σε 24 ώρες και τρεις αποχωρήσεις σε λίγες μέρες με "καρφιά" για Ανδρουλάκη

Και η Φτακλάκη στη ΝΔ

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η διεθνολόγος, Ελευθερία Φτακλάκη, με πλούσια θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και σημαντική πολιτική δράση ως τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα κατέβει υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα.

ΦΤΑΚΛΑΚΗ

Η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως “σε αυτήν την κρίσιμη αναμέτρηση, είναι επιτακτική ανάγκη να συναντηθούν δυνάμεις που πιστεύουν στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Ανταποκρινόμενη σε αυτήν την πρόσκληση και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μου, στα νησιά μας, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να είμαι υποψήφια βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ”.

Η μεταγραφή Καρανικόλα στη ΝΔ και το τατουάζ του ΠΑΣΟΚ που ήταν… χένα

Χθες Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την προσχώρηση του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Σπύρου Καρανικόλα, στις τάξεις της.

“Ενώνω τις δυνάμεις μου σε ένα κοινό όραμα με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για μία Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή, μία Ελλάδα που μπορεί να πετύχει ακόμα μεγαλύτερα άλματα, μία Ελλάδα ευημερούσα για όλους”, ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του.

καρανικολας

Η προσχώρηση του Σπύρου Καρανικόλα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε καυστικά σχόλια, με επίκεντρο το τατουάζ στο δεξί του χέρι με την ονομασία του κόμματος “Κίνημα Αλλαγής”, το οποίο είχε “χτυπήσει” μετά την προσχώρησή του το 2018.

Απαντώντας στον θόρυβο που ξεσήκωσε η μεταγραφή του και το τατουάζ, ο πρώην εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ είπε ότι δεν έκανε ποτέ τατουάζ, αλλά… χένα.

“Θέλω απλά να πω ότι δεν υπήρξε ποτέ τατουάζ, ήταν μια καλοκαιρινή χένα η οποία κράτησε τρεις ημέρες και η οποία έσβησε με το νερό” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καρανικόλας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90.1 FΜ”.

Ο Σπύρος Καρανικόλας άφησε αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως αποχώρησε για πολιτικούς λόγους, καθώς δεν είχε σαφείς θέσεις σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες.

Οι αποχωρήσεις Σιμητροπούλου και Περιβολάρη

Tην παραίτησή της από τη θέση της αναπληρώτριας εκπρόσωπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε της προηγούμενες ημέρες και η Αναστασία Σιμητροπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια η παραίτησή της έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους. Σημειώνεται ότι η παρουσία της στα ψηφοδέλτια του νότιου τομέα της Β’ Αθηνών ήταν δεδομένη, όμως το όνομά της δεν θα συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων.

ΣΙΜΙΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγες ημέρες πριν, με επιστολή του, ο Παντελής Περιβολάρης ανακοίνωνε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του στον Νομό Καστοριάς αλλά και την αποχώρησή του από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

“Λίστες απολύσεων υπαλλήλων που δεν στήριξαν το Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές, είναι πρακτικές που συμβαίνουν αλλού και όχι στο πιο δημοκρατικό κόμμα που γνώρισε ο τόπος, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ελπίζω η απόφασή μου αυτή να αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια που επεξεργάζονται ορισμένοι στη Χαριλάου Τρικούπη”, σημείωνε με αιχμές στην επιστολή του ο Παντελής Περιβολάρης.

Επίσης είχε αναφέρει ότι: “Θα είμαι παρών στο δημόσιο λόγο για να μη γίνει το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα και δεκανίκι άλλων κομμάτων και ειδικά του Σύριζα, όπως ‘μαγειρεύουν’ οι μαθητευόμενοι μάγοι που έχουν αναλάβει τις τύχες του Κινήματος”.

Η φυγή Τσούτσα και οι αιχμές για μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα

Συν τοις άλλοις, τη μη ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ο Γιάννης Τσούτσας, ο οποίος εξήγησε μέσω επιστολής τον λόγο της απόφασής του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, ο λόγος που δεν ήταν το όνομά του στις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, οφείλεται στο ότι διαφωνούσε στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου με μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα, χωρίς όμως να αναφέρει για ποιο όνομα πρόκειται.

“Προφανώς επέλεξαν μία συμμετοχή που κατά την ταπεινή μου άποψη θα δημιουργήσει πρόβλημα, από τη συμμετοχή τη δική μου και άλλου φίλου και συντρόφου που διατυπώσαμε την ίδια άποψη, όπως και τη μη ένταξη παλιού πολιτικού στελέχους με τεράστια εμπειρία. Ουσιαστικά επέλεξαν την αποδυνάμωση του ψηφοδελτίου σε μια περιοχή που έχουμε μείνει επί έντεκα χρόνια χωρίς Βουλευτή. Αυτή την επιλογή τη θεωρώ ακατανόητη και μη εξηγήσιμη”, σημειώνει μεταξύ άλλων.

Πηγη thetoc.gr