Δήμος

Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων o Αλ.Κολιάδης

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης, αναδεικνύοντας το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την συνεχιζόμενη απεργία των Διαγνωστικών και Μικροβιολογικών Κέντρων σε όλη τη χώρα, πάνω στο οποίο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αντίδραση του Υπουργείου Υγείας.

Ο Ηλίας Τσέρκης περιέγραψε το πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει όσον αφορά τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα Διαγνωστικά Κέντρα, πολλά εκ των οποίων αντιμετωπίζουν πλέον θέμα βιωσιμότητας, ενώ υπάρχουν και αυτά που έχουν οδηγηθεί σε λουκέτο.

«Δεν διεκδικούμε αυξήσεις, ζητούμε τα δεδουλευμένα» διευκρίνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΡ, ο οποίος τόνισε την πολύ μεγάλη συμμετοχή των Κέντρων στην απεργία – που σε τοπικό επίπεδο αγγίζει το 100% και τόνισε την αποφασιστικότητα όλων να συνεχίσουν αν το Υπουργείο Υγείας δεν ανταποκριθεί και δεν προχωρήσει στην διαγραφή των παράλογων, όπως τις χαρακτήρισε, τεχνητών οφειλών.

Και αυτό παρά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την απεργία, πολύ περισσότερο στις νησιωτικές περιοχές όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τους ασθενείς.

Μάλιστα, άσκησε κριτική και στα ΜΜΕ λέγοντας ότι δίνουν περισσότερη έμφαση και χρόνο στο να ασχολούνται με το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision, παρά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ευχήθηκε τα επόμενα 24ωρα να υπάρξει ανταπόκριση από το Υπουργείο, διαφορετικά, αναπόφευκτα θα υπάρξει κλιμάκωση, με συμμετοχή στην απεργία και των κλινικών γιατρών.

 

“Σήμερα συνυπογράψαμε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κοινή επιστολή, με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ενώνοντας τις φωνές μας για την κατάργηση του clawback που οδηγεί σε χρεοκοπία τους γιατρούς της Περιφέρειας και για την διαγραφή των χρεών που προέκυψαν από αυτό και που βαρύνουν τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς και τα ιδιωτικά εργαστήρια”  επισημαίνει μεταξύ άλλων με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης 
Ο δήμαρχος Ρόδου τονίζει : Είμαστε στο πλευρό τους σε αυτές τις κινητοποιήσεις αναγνωρίζοντας το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρουν, ειδικά στα νησιά μας και το αναφαίρετο δικαίωμά τους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε οικονομικά βιώσιμες συνθήκες.
Η συνεργασία του Δήμου Ρόδου και του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου έχει ως στόχο τόσο τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του ιατρικού επαγγέλματος όσο και τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών προς όφελος της υγείας των κατοίκων του νησιού μας και των χιλιάδων επισκεπτών του.
Ως Δημοτική Αρχή υποστηρίζουμε το δίκαιο και προασπιζόμαστε το συμφέρον των συμπολιτών μας και της κοινωνίας.
Ως Ροδίτες έχουμε αποδείξει όσες φορές χρειάστηκε, ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά.
Ενωμένοι θα προχωρήσουμε και τώρα”

 

Με πληροφορίες απο RealVoice