Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: Συγχαρητήρια στον Ροδίτη παραγωγό Σταύρο Κάλλα Συμμετείχε με το εξαιρετικό ελαιόλαδο του στον 5ο Διαγωνισμό “World Food Gift Challenge”

Συμμετείχε με το εξαιρετικό ελαιόλαδο του στον 5ο Διαγωνισμό “World Food Gift Challenge”

Τα συγχαρητήριά του στον Ροδίτη παραγωγό Σταύρο Κάλλα, για τη διεθνή διάκριση που πέτυχε στη Σαουδική Αραβία, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτησή του 

O  κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής :

Συγχαρητήρια στον παραγωγό μας Σταύρο Κάλλα για τον τίτλο με τον οποίο επέστρεψε από την Σαουδική Αραβία, όπου συμμετείχε με το εξαιρετικό ελαιόλαδο του στον 5ο Διαγωνισμό “World Food Gift Challenge”.
Eνα ακόμα προϊόν του Νοτίου Αιγαίου, κέρδισε Διεθνή διάκριση. Ενας ακόμα παραγωγός του Νοτίου Αιγαίου ταξίδεψε, με τα χρώματα της Περιφέρειας μας, στο εξωτερικό και επέστρεψε με μια σημαντική αναγνώριση της δουλειάς του.
Η εξωστρέφεια είναι στοιχείο του DNA των νησιών μας και εμείς το καλλιεργούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Σε όλες τις εκθέσεις τροφίμων και ποτών, σε διαγωνισμούς τροφίμων, σε διαγωνισμούς γαστρονομίας, η Περιφέρεια μας δίνει την ευκαιρία σε προϊόντα και παραγωγούς των νησιών μας να κερδίσουν αναγνώριση, φίλους, μερίδιο αγοράς. Αυτό κάνουμε με μεγάλη αφοσίωση και πάθος τα τελευταία χρόνια, με τη γνώση οτι η επένδυση στην γαστρονομία είναι επένδυση στον πολιτισμό, στην ιστορία, στην παράδοση, στην ταυτότητα, στην μοναδική προσωπικότητα των νησιών μας και των ανθρώπων τους.
Συγχαρητήρια στον Σταύρο Κάλλα για την εξαιρετική δουλειά του, τον ευχαριστούμε για την περηφάνια που μας χάρισε✌️

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο στην κατηγορία της πιο Βιώσιμης Συσκευασίας «Best Sustainable Packaging» κέρδισε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, το προϊόν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με προστασία γεωγραφικής προέλευσης ΠΓΕ «Early Harvest Extra Virgin Oil Natura Rodos» του παραγωγού από την Ρόδο, Σταύρου Κάλλα, κατά την Τελετή Απονομής του 5ου Διαγωνισμού World Food Gift Challenge, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου, στην Περιφέρεια Aseer της Σαουδικής Αραβίας.

Ο διεθνής διαγωνισμός, που θέτει στο προσκήνιο τους τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι κατασκευάζουν εκλεκτά, μοναδικά είδη σχετιζόμενα με τις γαστρονομικές παραδόσεις των περιοχών τους ανά τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη King Khalid University στην Abha της Σαουδικής Αραβίας, παρουσία τοπικών και διεθνών προσκεκλημένων, συγκεντρώνοντας 25 προϊόντα από οκτώ βραβευμένες και υποψήφιες Παγκόσμια/Ευρωπαϊκές Περιφέρειες Γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων το Νότιο Αιγαίο, η Μινόρκα, η Καταλονία, η Σικελία, το Gozo της Μάλτας, το Aseer της Σαουδικής Αραβίας κ.α.

Σε μία γιορτή της γαστρονομίας και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, το Eλαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας της Natura Rodos, που παράγεται από ελιές της Ρόδου, μόνο με μηχανικές μεθόδους, σε κεραμικό μπουκάλι, κέρδισε τη διεθνή κριτική επιτροπή, η οποία του απένειμε το βραβείο της Καλύτερης Βιώσιμης Συσκευασίας, χάρη στην οποία επιτυγχάνεται η σύνδεση του δώρου γαστρονομίας με την παράδοση του τόπου, δείχνοντας σεβασμό στο οικοσύστημα της περιοχής και πίστη στις αρχές της βιωσιμότητας.