Αθλητικά Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: Ένα ακόμα “παιδί” της Περιφέρειας μας, ο Μαραθώνιος της Ρόδου ξεκίνησε με αθλητές από 57 χώρες κέρδισε την εμπιστοσύνη και αναγνώριση όλου του κόσμου ως ένα άρτιο σε οργάνωση αθλητικό ραντεβού

Με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιείται σήμερα  ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου που έχει εξελιχθεί στην κορυφαία αθλητική γιορτή της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Γ.Χατζημάρκος: Ένα ακόμα “παιδί” της Περιφέρειας μας, ο Μαραθώνιος της Ρόδου ξεκίνησε με αθλητές από 57 χώρες κέρδισε την εμπιστοσύνη και αναγνώριση όλου του κόσμου ως ένα άρτιο σε οργάνωση αθλητικό ραντεβού

 Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:
Ο 9ος Μαραθώνιος της Ρόδου, ξεκίνησε. Με αθλητές από 57 χώρες, κέρδισε την εμπιστοσύνη και αναγνώριση όλου του κόσμου ως ένα άρτιο σε οργάνωση αθλητικό ραντεβού.
Ένα ακόμα “παιδί” της Περιφέρειας μας, ο Μαραθώνιος της Ρόδου, μας δίνει την χαρά της δημιουργίας και της ανάδειξης των νησιών μας σε τόπους μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων

 

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Σήμερα  Κυριακή 21 Απριλίου 2024, πραγματοποιείται ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου, που έχει εξελιχθεί στην κορυφαία αθλητική γιορτή της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στον αγώνα των 42.195 μέτρων, στον Ημιμαραθώνιο, στα 10χλμ., στα 5χλμ. και στον παιδικό αγώνα 1000μ. θα πάρουν μέρος πάνω από 3.800 άτομα όλων των ηλικιών.

Έλληνες και ξένοι (από 57 χώρες), που θα μπορέσουν να τρέξουν σε μια επίπεδη και γεμάτη ομορφιά διαδρομή, μέσα από την οποία ο καθένας μπορεί να καταγράψει εντυπωσιακές εικόνες της Ρόδου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 7.30 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας

-ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 7.30 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας

-10 ΧΛΜ: 7.40 π.μ. – Αφετηρία Πλ. Ελευθερίας

-5 ΧΛΜ: 11.50 π.μ. Block A – Αφετηρία Πλ. Ρίμινι

11.52 Block Β – Αφετηρία Πλ. Ρίμινι

-5ΧΛΜ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 11.55 π.μ. Αφετηρία Πλ. Ρίμινι

-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: 12.50 μ.μ. – Αφετηρία Πλατεία Ελευθερίας

-Απονομές Πλατεία Ελευθερίας

-10:45 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ, ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ & 10 ΧΛΜ

-13:30 5ΧΛΜ & ΟΜΑΔΙΚΑ

Με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιείται την Κυριακή ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Μουσική στην Πλατεία Δημαρχείου από τους Dj Πέτρο Τριανταφύλλου, KALIDON και Γιώργο Μανωλά!

-Συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της Ρόδου στον τρούλο απέναντι από το Ακταίον 11:00-13:00

-Μίνι Κρουαζιέρα: Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει μίνι κρουαζιέρα μέσα στο λιμάνι της Ρόδου με σκάφος της εταιρίας Rhodes Sea Lines, με αφετηρία απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιείται την Κυριακή ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

-Μαραθώνιος Δρόμος:

Ώρα Εκκίνησης: 07:30 π.μ.

Αφετηρία/ Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, Βωμός της πατρίδας

Περιγραφή της διαδρομής: Κυκλική διαδρομή απόστασης 21.097μ. την οποία οι δρομείς θα πρέπει να καλύψουν δύο φορές:

Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ 1η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Μύλοι ➢ 2η Αναστροφή στο Ελαφάκι ➢Μαρίνα Μανδρακίου➢Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Οδός Σάββα Νικολάου➢Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Οδός Κω➢ Οδός Λέρου➢ Οδός Καλύμνου➢ Ακτή Μιαούλη➢ Κάτω Πέτρες➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού➢ 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢Οδός Ιαλυσού/Κρητικά➢Κάτω Πέτρες➢ Ακτή Μιαούλη➢ Οδός Καλύμνου➢ Οδός Λέρου ➢Οδός Κω➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢Πλατεία Κουντουριώτη➢Επανάληψη διαδρομής ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

-Στον  αγώνα θα τρέξει ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας Παναγιώτης Καραΐσκος και πρεσβευτής του είναι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας!

Με χιλιάδες συμμετοχές πραγματοποιείται την Κυριακή ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

-Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

-Τον αγώνα θα καλύψει “ζωντανά” η ΕΡΤ3