Αστυνομικό

Νίσυρος: ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο αρχαιοφύλακα που καταγγέλθηκε για ασέλγεια παιδιού

ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, αποφάσισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για τον 50χρονο φύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νισύρου.

Ο 50χρονος καταγγέλθηκε από πατέρα που είναι μετανάστης ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό στον 10χρονο γιο του.

Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαιώνει ότι ο άνδρας που κατηγορείται για ασέλγεια του 10χρονου στη Νίσυρο είναι φύλακας – υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Εκτός της αναστολής καθηκόντων, το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

«Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων».