Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Ο ΦοΔΣΑ Είναι Το Αγαπημένο Θέμα Συζήτησης Σε Πολλά Δημοτικά Συμβούλια, Όπου Πικραμένοι “Παράγοντες” Αρέσκονται Στην Υπεράσπιση Της Αταξίας”

“Χρειάζεται να συγκρουστείς με τις αντιλήψεις της μούχλας του χθες για να γυρίσεις το τιμόνι. Στην πολιτική, ακόμα περισσότερο” αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ

“Χρειάζεται να συγκρουστείς με τις αντιλήψεις της μούχλας του χθες για να γυρίσεις το τιμόνι. Στην πολιτική, ακόμα περισσότερο. Ο ΦοΔΣΑ είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια, όπου πικραμένοι “παράγοντες” αρέσκονται στην υπεράσπιση της αταξίας. Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, έχει σήμερα βιογραφικό που παρόμοιο δεν υπήρξε ποτέ, έχει να δείξει περιβαλλοντικές δράσεις, τομές, πρωτοβουλίες και έργα, που επίσης δεν υπήρξαν ποτέ. Έχουμε στρέψει την πλάτη μας στον λαϊκισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον πολεμήσουμε και δεν θα παλέψουμε για αυτά που χρωστάμε στις γενιές που έρχονται”αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Γιώργος Χατζημάρκος, για τη δημοπράτηση του Προγράμματος “Just Go Zero Tilos”.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Στη ζωή μας, τίποτα δεν πάει μπροστά χωρίς πόνο. Χρειάζεται να συγκρουστείς με τις αντιλήψεις της μούχλας του χθες για να γυρίσεις το τιμόνι. Στην πολιτική, ακόμα περισσότερο.

Στην Τήλο, το παγκόσμια μοναδικό σε αποτελέσματα πρόγραμμα, Just go Zero, συμπλήρωσε την πιλοτική περίοδο εφαρμογής του. Συνέχισε όμως χωρίς κίνδυνο, γιατί ήταν εκεί που έπρεπε και την ώρα που χρειάστηκε, ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που την συνεργασία δεν την αντιλαμβάνονται ως σημαία ευκαιρίας.

Το πρόγραμμα Μηδενικών Αποβλήτων της Τήλου, το αγκάλιασε ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και εξασφαλίστηκε έτσι η συνέχεια του. Χρειάστηκε να προηγηθεί η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Τήλου και ΦοΔΣΑ και θέλω να ευχαριστήσω την Δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά και στο πρόσωπο της όλο το νησί για την εμπιστοσύνη.

Το πρόγραμμα Μηδενικών Αποβλήτων της Τήλου, χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατείται από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου που ανέλαβε και την λειτουργία του.

Μας κούρασε ο δημόσιος διάλογος που κατακλύζεται από ανακρίβειες, κλαψουρίσματα, παραληρήματα παλαιών μεγαλείων και γκριζάρισμα κάθε πηγής φωτός. Μας κούρασε αλλά δεν μας λύγισε.

Σε όλο τον κόσμο λάμπει το παράδειγμα της Τήλου και είμαστε όλοι υπερήφανοι που αυτό έγινε σε ένα μικρό Ελληνικό νησί. Είμαστε περήφανοι και γιατί υπηρετούμε έναν οργανισμό που έφερε νοικοκυριό, τάξη, σχέδιο και πρόοδο.

Που πήρε δεκάδες ανεξέλεγκτες χωματερές και δουλεύει νύχτα-μέρα να τις συνεφέρει. Που παρέλαβε ντροπιαστικές καταστάσεις και παραδίδει κάθε μέρα δουλειά που μιλάει στις γενιές που έρχονται. Και τους λέει ότι αυτές σέβεται και όχι την παρακμή του χθες.

Ο ΦοΔΣΑ είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια, όπου πικραμένοι “παράγοντες” αρέσκονται στην υπεράσπιση της αταξίας. Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, έχει σήμερα βιογραφικό που παρόμοιο δεν υπήρξε ποτέ, έχει να δείξει περιβαλλοντικές δράσεις, τομές, πρωτοβουλίες και έργα, που επίσης δεν υπήρξαν ποτέ. Έχουμε στρέψει την πλάτη μας στον λαϊκισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον πολεμήσουμε και δεν θα παλέψουμε για αυτά που χρωστάμε στις γενιές που έρχονται.

Δουλέψαμε πολλοί άνθρωποι, πολύ σκληρά, πολλά χρόνια, για να αποκτήσουμε το δικαίωμα να στεκόμαστε στον δημόσιο διάλογο με πεπραγμένα και όχι ψέματα.

Πάνω απ’ όλα δείξαμε ότι η σύγκρουση με την κακομοιριά απελευθερώνει δυνάμεις.

Με χαμόγελο και αισιοδοξία, συνεχίζουμε. Γιατί, στα χέρια μας τα πράγματα φτιάχνονται. Γιατί, το καθήκον μας δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Γιατί, το περιβάλλον για εμάς δεν είναι πηγή καταγγελιών αλλά πεδίο δημιουργικής δράσης.

Χαμογελάμε, αισιοδοξούμε, είμαστε αποφασισμένοι και περισσότεροι από ποτέ».

 

Πηγή Realvoice