Αθλητικά

Συνεργασία του Μαραθωνίου Ρόδου με το Σύνδεσμο Αγάπης για τη συγκέντρωση τροφίμων

Θέλοντας να ενισχύσει το κοινωνικό του αποτύπωμα, ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου ένωσε τις δυνάμεις του με τον Χριστιανικό Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Σύνδεσμος Αγάπης». Στο πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τροφίμων τα οποία θα διανεμηθούν την περίοδο του Πάσχα (5 Μαΐου) σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ρόδου και το Δ.Σ. του «Συνδέσμου Αγάπης», εξέδωσαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

«Οι συμμετέχοντες στο φετινό Μαραθώνιο της Ρόδου και σε όλους τους παράλληλους αγώνες, όπως επίσης και οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού που θα τους παρακολουθήσουν, καλούνται να συγκεντρώσουν τρόφιμα που θα διαθέσει ο Σύνδεσμος Αγάπης σε συνανθρώπους-συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη, τις μέρες του Πάσχα.
Ο Σύνδεσμος Αγάπης ιδρύθηκε στη Ρόδο το 1965, είναι πιστοποιημένος στο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αρωγός στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου. Παρακαλούμε λοιπόν όλους τους συμμετέχοντες να δείξουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο και η φετινή συμμετοχή να είναι καθολική.
Εκτός των άλλων, η παρακίνηση όλων μας, κυρίως των μικρών παιδιών προς αυτήν την κατεύθυνση, της αγάπης και της αλληλεγγύης, είναι συστατικό ηθικής αγωγής και παιδείας.
Η συγκέντρωση των τροφίμων θα γίνεται στο Κέντρο Εγγραφών, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης – Νεστορίδειο Μέλαθρον (Νέα Πτέρυγα), Οδός Ιωάννου & Παύλου Νεστορίδη (πρώην Κώ), 85100 Ρόδος, την Παρασκευή 19 Απριλίου 15:00 – 20:00 και το Σάββατο 20 Απριλίου 10:00 – 19:00 και την Κυριακή ημέρα των αγώνων. Προτείνονται τα εξής συσκευασμένα προϊόντα: Ελαιόλαδο, Ζάχαρη, Αλεύρι, Μακαρόνια (σπαγγέτι ή κριθαράκι), Γάλα εβαπορέ, Ρύζι, Ρεβίθια, Φασόλια, Φακές. Επιπλέον, για οποιονδήποτε θελήσει να συνεισφέρει στην συγκέντρωση τροφίμων μπορεί να απευθύνεται στον υπεύθυνο του Συνδέσμου Αγάπης κ. Φαρμακίδη στο τηλέφωνο 6945996677.

-Οι εγγραφές του 9ου Μαραθωνίου Ρόδου συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr.

 

-Στον αγώνα θα τρέξει ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας Παναγιώτης Καραΐσκος και πρεσβευτής του είναι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας!

-Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται
από το Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

-Χρυσοί Χορηγοί του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι ο Όμιλος H HotelsCollection, η TUI και η UnderArmour. Ασημένιοι Χορηγοί είναι η Aegean Airlines, ο όμιλος MitsisHotels, η BlueStar και η ThreeSixtyMarketing. Επίσημοι χορηγοί είναι οι ΚΑΥΚΑΣ, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ, ΜG MOTOR Παρασκευάς, SunriseHotel, RoufasFurniture, iSTORM, LindosHotel, BlueBayLabranda, ERGO Hellas.
-Χορηγοί επικοινωνίας είναι oι ERT 3, Mad TV, MadRadio, Real Voice 99.5, RadioProto 91.5, Ράδιο Αρχάγγελος 94.1, Best FM 103.1, Radio 1 88, TourismΤοday.gr, iRunmag.gr και Ιnnews.

-Για περισσότερες πληροφορίες:

Αρχική


https://www.facebook.com/roads2rhodes/
https://www.instagram.com/roadstorhodes/