Δήμος

Άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου

Άσκηση για την αντιμετώπιση περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11 Απριλίου, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου στον Λιμένα της Ακαντιάς.

Στην άσκηση, με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Θαλάσσιας και Χερσαίας Ρύπανσης» μετείχε και η εταιρεία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε», με την οποία το Λιμενικό Ταμείο έχει υπογράψει σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στη διαρροή καυσίμου από ελλιμενιζόμενο σκάφος στον προβλήτα εντός τού Λιμένα Ακαντιάς.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τις δυνατότητες του υπάρχοντος εξοπλισμού αντιρρύπανσης, αλλά και τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν, στην περίπτωση που προκύψει πραγματικό συμβάν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ.

Εμπλεκόμενοι στην Άσκηση

Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου μετείχαν οι Βασίλειος Βαγιανάκης, Πρόεδρος Δ.Σ, Εμμανουήλ Αντωνόγλου, Διευθυντής, Μαρίκα Δεληγιάννη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών Φίλιππος Φιλίππου και Κυριάκος Ατζίδης, και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΥΑΛΕ), Παναγιώτης Ντόκος.

Συντονιστές για λογαριασμό της εταιρείας «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε», ήταν οι Γεώργιος Πάσχος και Δημήτριος Κούσπαρης ενώ στην άσκηση συμμετείχαν επίσης στελέχη του Β΄Λιμενικού Φυλακίου  Ρόδου και εξωτερικοί συνεργάτες της τεχνικής εταιρείας, ως προσωπικό της ομάδας αντιμετώπισης ρύπανσης ξηράς και  θάλασσας.