Τουρισμός

Νότιο Αιγαίο: Διψήφιο ποσοστό αύξησης σε κρατήσεις και αεροπορικές θέσεις το 2024

Οι τουριστικοί φορείς θα πρέπει να προετοιμαστούν για τα επόμενα χρόνια με βάση και άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν πλέον τη τουριστική δραστηριότητα όπως η Κλιματική Αλλαγή

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εργασίες του τουριστικού Φόρουμ “EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis” στη Ρόδο (κεντρική φωτο κειμένου) στις 8 και 9 Απριλίου.

Στο Φόρουμ που θα συμμετέχουν οι 10 κορυφαίες Ενώσεις των τουριστικών επιχειρήσεων της Ευρώπης θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής που ανατρέπουν τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρηματικότητας, επηρεάζουν τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές των ταξιδιωτών, κάνουν πολύπλοκες τις αποφάσεις των επενδύσεων και δυσκολεύουν τη διαχείριση των τουριστικών προορισμών.

Τους στόχους του Φόρουμ ανέλυσαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της HOTREC κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Σημειώνεται ότι η Hotrec είναι η οργάνωση- ομπρέλα των ξενοδοχείων, εστιατορίων, μπαρ, καφετεριών και συναφών επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Με αφορμή τη συνέντευξη ο κ. Βασιλικός έκανε λόγο για θετικές εκτιμήσεις σε ότι αφορά τη φετινή τουριστική σεζόν, ωστόσο σημείωσε ότι οι τουριστικοί φορείς θα πρέπει να προετοιμαστούν για τα επόμενα χρόνια με βάση και άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν πλέον τη τουριστική δραστηριότητα όπως η Κλιματική Αλλαγή και είναι μία καλή ευκαιρία γι΄ αυτό η διοργάνωση του Φόρουμ.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία καταγράφεται διψήφιο ποσοστό αύξησης για τη φετινή σεζόν τόσο σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα όσο και στις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις στα 5 αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου.

newmoney.gr