Αθλητικά

Με ζωντανή κάλυψη από την ΕΡΤ και το 2024 ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Για μια ακόμη χρονιά, η ΕΡΤ3 θα καλύψει ζωντανά το Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο της Ρόδου, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και «ψυχή» της διοργάνωσης Μαριέττα Παπαβασιλείου τόνισε, για μια ακόμη φορά, ότι

«ο Μαραθώνιος είναι ένα δρομικό κίνημα. Οι μεγάλες πόλεις έχουν από ένα Μαραθώνιο και πιστεύω ότι και η Ρόδος ανήκει σε μια από αυτές, κάτι που δεν περνά καθόλου απαρατήρητο. Είναι ο πρώτος Μαραθώνιος της Περιφέρειας που καλύπτεται ζωντανά από την τηλεόραση».

Για την κάλυψη της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, η Πρόεδρος της Επιτροπής, είπε ακόμη: «Είναι ένα γεγονός που χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωσή του. Είμαστε φέτος στην 9η χρονιά. Νομίζω ότι πάμε κάθε χρόνο και καλύτερα. Το 2023 ήταν η πρώτη φορά που είχαμε ζωντανή μετάδοση του Μαραθωνίου της Ρόδου, κάτι που ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Είναι ουσιαστικά ο πρώτος αγώνας πέρα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε περιφερειακό επίπεδο, που μεταδίδει ζωντανά η ΕΡΤ3. Η ζωντανή κάλυψη από το Κρατικό Κανάλι, και φέτος είναι διαφήμιση για το νησί, γιατί πέρα από τον Μαραθώνιο διαφημίζονται και ομορφιές της Ρόδου. Πραγματικά, πιστεύουμε ότι είναι μια μεγάλη διαφήμιση. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι πιστοποιημένος παγκόσμια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο που πέτυχες εδώ και να τρέξεις στη Νέα Υόρκη μετά. Δεν είναι ένας αγώνας που απλώς τρέχεις. Αυτό έχει κάνει τον αγώνα να έχει ένα ιδιαίτερο κύρος και αυτό ουσιαστικά έκανε την ΕΡΤ3 να μας καλύψει ζωντανά. Από τις 7.30 το πρωί, έως το τέλος και των παράλληλων αγώνων».

-Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr.

-Στον αγώνα θα τρέξει ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας Παναγιώτης Καραΐσκος και πρεσβευτής του είναι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας!

-Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/