Ρόδος

Επεκτείνεται ο καταυλισμός στο Καρακόνερο Μήνυση κατέθεσαν οι αρμόδιοι του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης

Κατατέθηκε χθες μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου

Μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης (Ρ.Ο.Α.) στο Καρακόνερο, έχουν φθάσει τα παραπήγματα, με αποτέλεσμα χθες να υποβληθεί έγκληση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου!

Η μήνυση κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Ομίλου, κ. Αράπη Βασίλειο του Φραντζή δια της δικηγόρου κας Νάνσυς Πάππου και στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και προσώπων.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έγκληση, η συγκεκριμένη έκταση έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Ρόδου (με απόφαση δημοτικού συμβουλίου το 2017) στον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης και εκεί υπάρχουν γήπεδα τένις, όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες άτομα, τα περισσότερα των οποίων είναι ανήλικα παιδιά.

Όπως διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε χώρο του Ρ.Ο.Α. (εντός δηλαδή της έκτασης που έχει παραχωρηθεί) έχουν κατασκευαστεί παράνομα παραπήγματα, αυθαίρετα, χωρίς έγκριση από κάποιον, ούτε καν από την αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Ρόδου και φυσικά χωρίς άδεια. Ορισμένα από αυτά βρίσκονται δίπλα από τα γήπεδα τένις.

Μάλιστα υπάρχει και σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Ρόδου, η οποία και επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Όπως τονίζουν τα μέλη του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης στην έγκλησή τους, τις κατασκευές τις έχουν εγείρει εντελώς αιφνιδίως και πρόχειρα, άγνωστα άτομα, ενώ υφίσταται κίνδυνος ρύπανσης της περιοχής από την ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών και άχρηστων αντικειμένων από αυτούς που έχουν εγκατασταθεί στα παραπήγματα. Επίσης, καταγγέλλεται, ότι κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες γίνεται καύση ελαστικών, καλωδίων κ.ά. με αποτέλεσμα την έκλυση επικίνδυνων τοξικών αερίων για την υγεία των αθλούμενων και των κατοίκων της περιοχής.

Τα μέλη του Ρ.Ο.Α. ζητούν από την εισαγγελική Αρχή, να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να εντοπιστούν, να ταυτοποιηθούν τα υπεύθυνα άτομα για την κατάσταση αυτή και να κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία σε βάρος τους.­

 

Πηγή Ροδιακή – Ελευθερία Πελλού