Εκδηλώσεις

Ημέρα δωρεάς μυελού των οστών στoν Έμπωνα

Η Κοινότητα Έμπωνας με τους Αθλητικό Σύλλογο “Αναγέννηση” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Αττάβυρος” της περιοχής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ, το Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου και το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ» διοργανώνουν ημέρα δωρεάς μυελού των οστών, το ερχόμενο Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 στoν Έμπωνα.

Ο μυελός των οστών είναι ο ρευστός ιστός που βρίσκεται μέσα στα οστά του σώματος μας και περιέχει αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, που μετατρέπονται σε λευκά αιμοσφαίρια, ερυθρά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης δωρεών μυελού για τον δικό μας Βασίλη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα δείγματα των δοτών φυλάσσονται στην Εθνική Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε συμβατοί με κάποιον που χρειάζεται μυελό των οστών, μπορείτε να βοηθήσετε οπουδήποτε στη χώρα και στον κόσμο ολόκληρο.

Η διαδικασία είναι απλή, ασφαλής και μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλούς ασθενείς. Είναι μια ευκαιρία να δώσετε ένα ανιδιοτελές δώρο, ένα δώρο ζωής.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε;

1.Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και να γίνετε μέλος του μητρώου δοτών.

2.Συμμετέχετε στις δωρεά μυελού που διοργανώνεται στην περιοχή σας

3.Ενημερώστε τους γύρω σας για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών και πώς μπορούν να βοηθήσουν άλλους.

Σας περιμένουμε όλους να στηρίξουμε τις σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες και να δείξουμε την αλληλεγγύη και την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας.

Η δωρεά μυελού των οστών είναι ένα δώρο που μπορεί να αλλάξει τις ζωές.

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή, για την αγάπη και την υποστήριξή σας προς τον Βασίλη και όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται αυτή τη θεραπεία