Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία των νησιών 2 δισ. ευρώ η ηλεκτρονική διασύνδεση της Δωδεκανήσου

Στο μεγαλύτερο έργο στην ιστορία των νησιών, ύψους 2 δις ευρώ, την ηλεκτρονική διασύνδεση της Δωδεκανήσου, που ανακοινώθηκε από την Υφυπουργό Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στην εκδήλωση που οργανώθηκε στην Αθήνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Όμιλο TUI, αναφέρεται με σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

“Η Ηλεκτρική Διασύνδεση των νησιών, συζητείται πολλά χρόνια και ήρθε η ώρα να απαντήσει και αυτό τον οδικό χάρτη της υλοποίησης του. Είναι ενεργειακή ασφάλεια, είναι ενεργειακή θωράκιση, είναι προστασία του περιβάλλοντος, είναι το έργο που θα δώσει τέλος στην καύση ορυκτών καυσίμων στα νησιά μας, είναι το έργο που θα δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους ιδιώτες την δυνατότητα να ηλεκτροδοτηθούν μέσω ΑΠΕ χωρίς περιορισμούς χωρητικότητας”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Όχι δεν είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Καλημέρα και καλό μήνα !
Αλλωστε, στα ψέματα, όπως το έχουμε όλοι πλέον καταλάβει, υπάρχουν άλλοι που τα καταφέρνουν καλύτερα.
Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία των νησιών, ύψους 2 δις ευρώ, ανακοινώθηκε σε όλες τις λεπτομέρειες του από την Υφυπουργό Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στην εκδήλωση που οργανώσαμε στην Αθήνα την προηγούμενη Πέμπτη.
Η Ηλεκτρική Διασύνδεση των νησιών, συζητείται πολλά χρόνια και ήρθε η ώρα να απαντήσει και αυτό τον οδικό χάρτη της υλοποίησης του.
Είναι ενεργειακή ασφάλεια, είναι ενεργειακή θωράκιση, είναι προστασία του περιβάλλοντος, είναι το έργο που θα δώσει τέλος στην καύση ορυκτών καυσίμων στα νησιά μας, είναι το έργο που θα δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους ιδιώτες την δυνατότητα να ηλεκτροδοτηθούν μέσω ΑΠΕ χωρίς περιορισμούς χωρητικότητας.
Είναι η Ενεργειακή Μετάβαση των νησιών μας που δικαιολογεί και το χαμόγελο μας 😊