Ρόδος

1η Επισημη Συνάντηση των υποψηφίων της Παράταξης ΔΚΜ – Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών

Στις 29 Μαρτίου ’24 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Virginia Family Resort,  η 1η Επίσημη  Συνάντηση των υποψηφίων της Παράταξης ΔΚΜ- Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών για τα Δωδεκάνησα- με την συμμετοχή του συνόλου των συναδέλφων δια ζώσης, αλλά και μέσω διαδικτύου για όσους δεν κατάφεραν να μεταβούν στην Ρόδο.

Σκοπός αυτής της πρώτης συνάντησης ήταν η γνωριμία, η συζήτηση και ο συντονισμός μέχρι της εκλογές του ΤΕΕ της 19η Μαΐου ΄24.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και το λόγο τους, τόσο οι πρώην επικεφαλής κ. Αργύρης Πράντης και  κ. Παναγιώτης Σακελλαρίου, όσο και το παλαιό στέλεχος της Παράταξης, κ. Γιώργος Κούρτης.

Η παρουσία του τέως πρόεδρου του ΤΕΕ  κ. Αντώνη Γιαννικουρή ανέδειξε έμπρακτα  την στήριξη στο πρόσωπο του Γιώργου Σάββενα, του νέου επικεφαλής της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σηματοδοτώντας παράλληλα την συνέχειας της Παράταξης.

Ο Επικεφαλής της ΔΚΜ Γιώργος Σάββενας, αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια, έδωσε το σύνθημα έναρξης για το «Ταξίδι προς την Ιθάκη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφέρθηκε στον τρόπο που οραματίζεται για την επόμενη μέρα την λειτουργία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, αναβαθμίζοντας το κύρος του Μηχανικού, το ρόλο του Φορέα αλλά και την ποιότητα του παραγόμενου έργου προς όφελος του τόπου μας.

Επίσης, ο κ. Σάββενας τόνισε τη σημασία συνέχισης των θεματικών Τομέων του ΤΕΕ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εδραίωση μιας δυναμικής επιστημονικής βάσης.

Μιας βάσης, η οποία θα έχει στόχο την δημιουργία μιας αμφίδρομης συνεργασίας, τόσο με τους φορείς σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Έγιναν τοποθετήσεις ειδικευμένων επιστημόνων αναφορικά με τον τρόπο συστηματικής προσέγγισης σημαντικών τεχνικών ζητημάτων, θεμάτων που θα συμβάλλουν τόσο σε μια γόνιμη προεκλογική περίοδο όσο και στην οργάνωση της παράταξης για την επίτευξη των στόχων της.

Η δυναμική παρουσία όλων των υποψηφίων, έδωσε το στίγμα της νέας αντίληψης που εκπροσωπεί η ΔΚΜ.

Μιας αντίληψης βασισμένη στις νέες τεχνολογίες, στην εκσυγχρονισμένη και  επιστημονική κατάρτιση αλλά και στην εξωστρέφεια.

Η βραδιά έκλεισε με φαγητό, ποτό και χαλαρή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.