Δήμος

Σύσκεψη για την εφαρμογή της express visa στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου

 

Ευρεία σύσκεψη για την express visa, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Απριλίου, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων  των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας-Λιμένων, Μάνου Λογοθέτη και Ευάγγελου Κυριαζόπουλου,.

Στη σύσκεψη, της οποίας προήδρευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Βασίλης Βαγιανάκης, μετείχαν  ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Απόστολος Ασπράκης, ο αναπληρωτής δημάρχου, Βάϊος Καλοπήτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Νίκος Νικολής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Παπαβασιλείου, ενώ από την πλευρά  των Τουριστικών Πρακτόρων παρέστη ο κ. Μιχάλης Ροδίτης. Επίσης συμμετείχαν  ο Διευθυντής της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Τάσος Ζήφος, η υπολιμενάρχης, Σοφία Καραβέλα, η Τελώνης, Μαρία Κατσαρά, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη του Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Αντώνογλου και Μαρίκα Δεληγιάννη.

 

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών για τη χορήγηση της επταήμερης θεώρησης εισόδου στη Ρόδο σε Τούρκους επισκέπτες.

Αποφασίστηκε η ενίσχυση της Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων με 15 αστυνομικούς, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε τα κτήρια που σήμερα ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών και στην ΕΤΑΔ και βρίσκονται σε κακή κατάσταση, να παραχωρηθούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προκειμένου να προχωρήσει στην αποκατάσταση και αξιοποίησή τους για τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της express visa εφαρμόζεται πιλοτικά για ένα χρόνο και η εφαρμογή του  ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα αποφασίσει τη συνέχιση ή τη διακοπή του.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και θέματα εφαρμογής του προγράμματος σε Σύμη και Καστελλόριζο.