Αστυνομικό

Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές μετά από καταδίωξη Δε συμμορφώθηκαν εξαρχής με τα σήματα του Λιμενικού

Έρευνες στην ξηρά προς εντοπισμό των ατόμων που αποβιβάστηκαν

Ο χειριστής του σκάφους επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια

Συνελήφθησαν χθες βράδυ στην Κω διακινητές μετά από καταδίωξη περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, το σκάφος ενώ ήταν σε περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αλλοδαπούς σε παρακείμενη παραλία.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής του σκάφους επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια. Αρχικά δε συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του Λιμενικού και στη συνέχεια το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη σε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.

Οι δύο χειριστές του ταχύπλοου περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω. Την ίδια ώρα γίνονται έρευνες στη ξηρά προς εντοπισμό των ατόμων που αποβιβάστηκαν.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν πό το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 169 του Π.Κ. (Απείθεια), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 47 του Π.Κ. (Συνεργός), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει. Επίσης κατασχέθηκε και το μέσο διακίνησης.