Κοινωνία Ρόδος

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Τεσσαρακοστής στις εκκλησίες πόλεως Ρόδου

 Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πόλεως Ρόδου ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 5.00 το απόγευμα τελείται η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

 

Κάθε Τετάρτη τελείται η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων:

• από 7.00 έως 9.00 το πρωί στις Ενορίες: Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Αγίας Αναστασίας, Αγίου Νικολάου, Αγίου Ιωάννου, Αγίου Γεωργίου Άνω, Αγίου Γεωργίου Κάτω, Αγίου Δημητρίου (παλ. Κοιμητ.), Αγίας Σκέπης, Αγίων Αποστόλων, Αγίου Παντελεήμονος, Αγίου Φανουρίου, και Αναλήψεως του Κυρίου.

• από 6.00 έως 8.00 το απόγευμα στις Ενορίες: Μητροπ. Ναός Εισοδίων Θεοτόκου, Αγίων Αναργύρων, Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου, Αγίου Δημητρίου Ροδινίου και Αγίου Χριστοφόρου.

Κάθε Παρασκευή από 7.00 έως 9.00 το πρωί τελείται η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και από τις 7.00 το απόγευμα, η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στον Άγιο Φανούριο, η Ακολουθία των Χαιρετισμών αρχίζει στις 5.30 το απόγευμα και στην Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Ιξιάς, η Ακολουθία των Χαιρετισμών αρχίζει στις 9.00 το βράδυ.

Κάθε Κυριακή των Νηστειών σε όλους τους Ναούς τελείται η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου από 7.00-10.00 το πρωί και ο Κατανυκτικός Εσπερινός στις 5.00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, μετά το πέρας του οποίου ακολουθεί επίκαιρη ομιλία.