Εκδηλώσεις

Δεύτερη θέση της «Anosis Robotics Academy» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Greece, στην κατηγορία Innovation Project Award!

Η «Anosis Robotics Adademy», με έδρα τη Ρόδο συμμετείχε στην τελική φάση στις 9 και 10 Μαρτίου του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Greece Finals στην Θεσσαλονίκη που φέτος είχε τίτλο MASTERPIECE℠ εστιάζοντας στον ρόλο που παίζει το STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics education) στις τέχνες.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού πήραν μέρος 58 ομάδες από όλη την Ελλάδα ενώ η Anosis Robotics Academy συμμετείχε στο διαγωνισμό με 2 ομάδες και συνολικά 19 παιδιά:

Με την ομάδα Ρομποσυναρτήσεις με τα παιδιά: ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΣΤΕΡΓΟΣ , ΓΟΥΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ , ΓΟΥΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ , ΓΙΑΛΛΟΥΣΗ ΛΥΔΙΑ, ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΛΙΑΜΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ, ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ , ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

και την ομάδα Artificial Creators με τα παιδιά: ΑΡΑΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ,ΓΙΑΛΛΟΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ , ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ , ΚΑΤΣΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ , ΜΑΛΛΙΑΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΝΕΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ , ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Όλη η ομάδα της «ANOSIS Robotics Academy» αισθάνεται χαρά και περηφάνεια, γιατί οι άξιοι μαθητές τους με τις γνώσεις και το πάθος τους κατόρθωσαν να κερδίσουν τη δεύτερη θέση στο ξεχωριστό βραβείο «Innovation Project Award. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης μεταξύ των 58 ομάδων στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ είναι πραγματικός θρίαμβος, που δικαιώνει απόλυτα της επίμονες προσπάθειες και τις αγωνίες των παιδιών της Anosis Robotics Academy.

Και οι δύο ομάδες κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να καταταγούν σε πολύ καλές θέσεις στην γενική βαθμολογία πανελλαδικά στο «FIRST® LEGO® League Greece Finals». Θα πρέπει να τονιστεί ότι η 7η θέση που πήρε η ομάδα Ρομποσυναρτήσεις την κατατάσσει ως πρώτη επιλαχούσα ομάδα για τη συμμετοχή σε Παγκόσμιους διαγωνισμούς Ρομποτικής που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην Αμερική, στη Νορβηγία και στην Αυστραλία.

Επιπλέον στην Anosis Robotics Academy αισθάνονται βαθιά ικανοποίηση, γιατί μπόρεσαν να μυήσουν τα παιδιά στο θαυμαστό κόσμο της ρομποτικής και της καινοτομίας, ονειρευτήκαν και προσπάθησαν μαζί τους, τους ενθαρρύναν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το δύσκολο διαγωνισμό και τους έπεισαν να έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους πως μπορούν να πετύχουν.

Στην προσπάθειά αυτή ήταν αρωγοί και συμπαραστάτες οι εξαιρετικοί γονείς των παιδιών, που τους έδειξαν τους δρόμους του μέλλοντος, τα στήριξαν, τα παρακολουθούσαν και δεν παρέλειψαν να είναι παρόντες στο χώρο του διαγωνισμού, να μοιραστούν τις αγωνίες τους και να τα εμψυχώσουν με την αγάπη τους, με τα χαμόγελα και με τις ευχές τους.

 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στον χορηγό της Anosis Robotics Academy, Dodekanisos Seaways, γιατί πίστεψε στις ομάδες της Anosis Robotics Academy από την πρώτη στιγμή, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να προπονηθούν σε ένα άρτιο τεχνολογικά χώρο πλήρως εξοπλισμένο. Τέλος ευχαριστεί θερμά την Μελισσοκομική Δωδεκανήσου για την χορηγία σε μελεκούνια με τα οποία κεράστηκαν όλα τα παιδιά που πέρασαν από το περίπτερο και είδαν τις καινοτομίες των ομάδων της Anosis Robotics Academy.

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία και δικαίωση για όλους, πρωτίστως για τα παιδιά, για τους γονείς και για την «ANOSIS Robotics Academy» αποτελώντας κίνητρο και εφαλτήριο για περισσότερη προσπάθεια, για τη θέση υψηλότερων στόχων, για αναζήτηση πιο σύνθετων καινοτομιών, για την αξιοποίηση στο έπακρο των ικανοτήτων και των ονείρων των παιδιών, για περισσότερο άρτιες παρουσιάσεις και για ποικίλες δράσεις, που θα επιτρέψουν να ξεχωρίσουμε στον μαγικό κόσμο της Ρομποτικής!