Περιφέρεια

Δεκαπέντε επιπλέον 9θέσια ταξί θα κυκλοφορούν στην Κω

Κω και Κάλυμνο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

Με το βλέμμα στην επερχόμενη τουριστική περίοδο και την καλύτερη προετοιμασία και συντονισμό στα θέματα των μεταφορών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νικολής επισκέφθηκε τα νησιά της Κω και της Καλύμνου, όπου είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς και φορείς για τον καλύτερο προγραμματισμό μιας απαιτητικής σεζόν, όπως διαφαίνεται ότι θα είναι το 2024.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου, ο κ. Νικολής υπέγραψε δεκαπέντε (15) νέες άδειες για την αντικατάσταση οχημάτων ΤΑΞΙ σε 9θέσια για το νησί της Κω, που αναμένεται ότι θα συμβάλουν σε ένα βαθμό στην εξυπηρέτηση της ζήτησης.

Η πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης στο νησί ήταν με την Έπαρχο Κω-Νισύρου, Κωνσταντίνα Σβύνου και την Διευθύντρια του Τμήματος Μεταφορών Δωδεκανήσου, Νεκταρία Δρακιού, για να ακολουθήσουν από κοινού συναντήσεις τόσο με το σωματείο ιδιοκτητών ΤΑΞΙ όσο και με της ΚΤΕΛ Α.Ε.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Κίννας είχε την ευκαιρία να θέσει θέματα που απασχολούν το σωματείο, νέα αιτήματα προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και να παρουσιάσει ενέργειες που έχουν προχωρήσει για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ ΑΕ κ. Μαραγκό Αριστείδη, σε ένα πολύ καλό κλίμα, αναλύθηκαν οι ανάγκες σε δρομολόγια για το νησί της Κω, οι επερχόμενες εξελίξεις, εμπόδια που τίθενται στην κάλυψη κάποιων αναγκών όπως και οι σχολικές μεταφορές.

Στο νησί της Καλύμνου, ξεκίνησε από το Επαρχείο όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Έπαρχο Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή και υπηρεσιακούς, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αυτοκινητιστών Καλύμνου, Μιχάλη Κουλιανό, με αντικείμενο την ετοιμότητα του κλάδου πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.