Δυναμική παρουσία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην “Food Expo Greece 2024”
Περιφέρεια

Δυναμική παρουσία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην “Food Expo Greece 2024”

Η FOOD EXPO εδώ και 10 χρόνια αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό κλάδο τροφίμων και ποτών της χώρας μας και συμβάλλει καθοριστικά στην ισχυροποίηση της θέσης τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν αποκτήσει το δικό τους σημείο συνάντησης με τους πιο δυναμικούς επιχειρηματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Φιλοξενίας και της Μαζικής Εστίασης, από κάθε γωνιά της Ελλάδος.
Παράλληλα, προσελκύοντας κάθε χρόνο πάνω από 2.000 διεθνείς αγοραστές προσφέρει ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες στις εταιρίες που συμμετέχουν.
Στη FOOD EXPO 2024, 1.300 ηγέτες της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας F&B, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, δημιουργώντας την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο κόσμο τροφίμων, για πελάτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην EXPOTROF 2024  με 37  παραγωγούς από νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου
Η Περιφέρεια, με 37  εκθέτες παραγωγούς μεταποίησης, τυποποίησης αγροτικών προϊόντων από τα νησιά Ρόδο, Σύρο, Πάρο, Κω, Λέρο, Σαντορίνη , Τήνο, Φολέγανδρο, Ηρωική Νήσο Κάσο, Νάξο, Σίκινο, Άνδρο, Σέριφο και Σχοινούσα, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τα νησιά της δεν παράγουν μόνο  τουρισμό, αλλά και ιδιαίτερα προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας, διεκδικώντας διακεκριμένη θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Προϊόντα μέλισσας, αλόης, κρασιά γλυκίσματα, αποστάγματα, Αλίπαστα, Λαδόπιτες, Ντουρμάες , αναψυκτικά αρτοσκευάσματα κατέπληξαν τους επισκέπτες της έκθεσης που είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν.

Οι παραγωγοί του Νοτίου Αιγαίου που συμμετείχαν στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να κλείσουν συμφωνίες με επιχειρήσεις της αγοράς κα να προβάλουν τα προϊόντα τους.

Παράλληλα, η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων «μάγεψαν» για άλλη μια χρονιά τους επισκέπτες, με τις δημιουργίες τους, χρησιμοποιώντας υλικά από τα περίπτερα των παραγωγών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος , Βουλευτές από νομούς της χώρας και πλήθος επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Φιλήμονας Ζαννετίδης που εκπροσώπησε την ΠΝΑΙ στην έκθεση δήλωσε:

 « Ήταν μία ακόμα επιτυχημένη δράση. Στοχεύουμε στην αναβάθμιση της παρουσίας μας στις εκθέσεις τροφίμων και ποτών με παραγωγούς που παράγουν, μεταποιούν, τυποποιούν αγροτικά και κτηνοτροφία προϊόντα, αλλά και στις επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής τάξης και αγοράς, θέλοντας να δώσουμε λύσεις στα καίρια ζητήματα της συνεχούς αυξανόμενης ανάγκης για προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας και της ανάγκης ανάπτυξης νέων δρόμων διανομής

Κύριος σκοπός μας είναι, να προβάλλουμε και να προωθήσουμε τα πιστοποιημένα προϊόντα . Τα προϊόντα των νησιών  μας έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, λόγω της ποιότητας και της μοναδικής τους γεύσης και της διατροφικής τους αξίας. Μέσα από αυτή τη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε, στοχεύουμε στην ανάδειξη και την ενδυνάμωσή τους στις αγορές.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να κερδίσουν την υπεραξία τους, προς όφελος των παραγωγών και επιχειρηματιών »